Kvitová finále v Lucemburku nezvládla, od Niculescuové dostala kanára

Petra Kvitová ukázala ve finále v Lucemburku odvrácenou tvář své hry. Během hodinového zápasu nenašla recept na Rumunku Monicu Niculescuovou a prohrála hladce 4:6 a 0:6. Rumunka získala první letošní titul a celkově třetí v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poražená Petra Kvitová

Poražená Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Monica Niculescuová je jednou z nejnepříjemnějších tenistek na okruhu WTA. V žebříčku se sice pohybuje až na hraně první padesátky, jenže zarputilou obranou a míčky s ohromnou dolní rotací dokáže porazit i mnohem výše postavené soupeřky. V Lucemburském finále to poznala Petra Kvitová.

Na pomalejší rozjezd jsou fanoušci tenistky z Fulneku zvyklí a Petra Kvitová je opět nezklamala, když si i ve finále okamžitě přišla o podání, jenže na nástup výborně takticky připravené Rumunky nezvládla česká favoritky zareagovat. Nad vítěznými míči v její hře výrazně převažovaly nevynucené chyby a po 38. minutách proměnila Rumunka svůj třetí setbol a vyhrála 6:4.

Druhá sada byl z pohledu Češky zmar. Vzývaná série, kterou otočila poslední zápasy v Lucemburku, nepřišla a s přibývajícími minutami a ztracenými hrami bylo čím dál jasnější, že druhý titul v sezoně ve svém druhém finále nezíská.

Druhý set i celý zápas skončil po hodině a 9 minutách potupným „kanárem,“ tedy výsledkem 0:6. Po finálové porážce se Petra Kvitová propadne ve světovém žebříčku z jedenáctého na třinácté místo. Niculescuovou první trofej v sezoně vystřelí z 51. místa na 39.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Niculescuová (Rum.) - Kvitová (1-ČR) 6:4, 6:0.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme