Při srážce autobusu s kamionem zemřelo v Kalifornii třináct lidí, přes třicet utrpělo zranění

Sto šedesát kilometrů východně od Los Angeles v neděli nad ránem tamního času havaroval zájezdový autobus, který zezadu narazil do kamionu. Podle vyšetřovatelů zahynulo nejméně třináct lidí, dalších jednatřicet cestujících utrpělo zranění. Příčina nehody zatím není známa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda v americkém Palm springs si vyžádala 13 obětí

Nehoda v americkém Palm springs si vyžádala 13 obětí | Zdroj: Reuters

Zájezdový autobus mířil po dálnici směrem na západ, podle tamních médií jel z kasina v Salton City do Los Angeles.

Do kamionu narazil zezadu v neděli po páté hodině ranní tamního času. Při srážce na místě zemřelo třináct cestujících a dalších jednatřicet lidí bylo zraněno. Pět jich je v kritickém stavu. Příčina nehody zatím není známa.

Tragická nehoda dnes dopoledne uzavřela silnici na Českolipsku

Číst článek

Záchranáři se dovnitř autobusu dostávali po žebřících okny, protože do sebe byla obě vozidla zaklíněna a oddělit je od sebe musel až vyprošťovací vůz. „Předek autobusu byl úplně napasován do zadní části kamionu,“ prozradila jedna z řidiček, která sjela z dálnice po dvouhodinovém čekání v koloně.

Řidičem byl majitel firmy

Podle úřadů se jednalo o jediný autobus, který cestovní kancelář vlastnila, a jeho řidičem byl zároveň jeden z vlastníků společnosti.

Americká televize Fox News uvedla, že do nemocnice v Palm Springs bylo po nehodě dopraveno celkem čtrnáct pacientů, z toho tři jsou v kritickém stavu. Šest jich zase vyvázlo s lehkými zraněními. Všichni pacienti jsou dospělí lidé.

„Dalších jedenáct zraněných bylo převezeno do Eisenhowerova zdravotního střediska v Rancho Mirage,“ řekl mluvčí střediska Lee Rice. Nedaleká nemocnice Johna Fitzgeralda Kennedyho prý také přijala pět pacientů s lehkými zraněními.

Na vině je alkohol, drogy nebo únava

Podle policistů byl autobus v posledních třech letech podrobován pravidelným technickým kontrolám. Při nich ale žádné závady nebyly zjištěny. Úřady po dopravní nehodě silnici zcela uzavřely s tím, že provoz bude znovu obnoven ve čtyři hodiny odpoledne.

Policie obvinila poslance ČSSD Stupčuka za bouračku pod vlivem alkoholu

Číst článek

„Dosud není známo, proč k srážce došlo. Mohla ji způsobit jízda pod vlivem alkoholu nebo drog. Řidič také mohl být zkrátka unavený a nepozorný,“ uvedl na tiskové konferenci velitel tamní dálniční policie Jim Abele.

Nedělní srážka může být podle americké televize CNN jednou z nejhorších za posledních pár let. Podobná situace se v USA naposledy stala v roce 2014. V dubnu tehdy deset lidí zemřelo nedaleko Sacramenta při srážce nákladního vozu se školním autobusem, mířícím na studentský kampus v Los Angeles.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme