Dakarský závodník Aleš Loprais se vrátí za volant Tatry. Síly spojil s týmem Buggyra

Automobilový závodník Aleš Loprais bude v nadcházejícím ročníku Rallye Dakar hájit barvy týmu Buggyra. Šestatřicetiletý pilot, jehož strýc Karel v minulosti ovládl dakarskou rallye v kategorii kamionů celkem šestkrát, se tak poprvé od roku 2014 vrátí za volant vozu značky Tatra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Loprais u svého MANu před startem 6. etapy

Aleš Loprais u svého MANu před startem 6. etapy | Foto: loprais.cz

Aleš Loprais měl původně Rallye Dakar 2017 absolvovat stejně jako v roce 2015 s vozem MAN. Posléze se však startu za roudnickou Buggyru kvůli zdravotním důvodům vzdal David Vršecký, takže tým hledal náhradu.

„Tým nechal rozhodnutí na mne, čehož si na jedné straně velice vážím, na straně druhé na mne naložil strašnou odpovědnost. Vyjádření lékařů sice nebyla o kategorickém zákazu účasti, zároveň mi ale nikdo nepotvrdil, že budu schopen dvoutýdenního plnohodnotného provozu,“ uvedl v tiskové zprávě David Vršecký, který je dvojnásobným mistrem Evropy v závodech tahačů na okruzích.

Vršeckého nakonec nahradí Aleš Loprais, jenž se jako pilot dakarské rallye účastní od roku 2007, kdy díky třetí příčce zaznamenal i svůj doposud nejlepší výsledek.

Zatímco v minulých dvou ročnících Rallye Dakar Loprais řídil vozy značek MAN a Iveco, v roce 2017 usedne opět do speciálu kopřivnické Tatry.

Týmovým kolegou Lopraise bude Martin Kolomý, kterého čeká již čtvrtý dakarský start se stájí Buggyra.

Příští ročník Rallye Dakar začne 2. ledna 2017 v paraguayském Asunciónu a skončí o 12 dní později v argentinském Buenos Aires.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme