Taková je daň za opravy dálnic a hlavních tahů: Rozlámané krajnice a výtluky po kamionech na objížďkách

25. říjen 2016

Silný provoz kamionů a autobusů ničí objížďky za opravované silnice a dálnice. Například kvůli úpravám hlavního tahu mezi Prahou a Táborem a taky modernizaci dálnice D1 jsou poničené silnice v Benešově a na Vlašimsku. ŘidičI si tak musí dávat pozor na rozlámané krajnice a výtluky.

Poničená je silnice, po které 9 měsíců jezdila veškerá doprava mezi Benešovem a Sázavou. Kvůli modernizaci dálnice totiž dělníci zbourali dálniční nadjezd a přes Ostředek vedla objížďka. Skončila na jaře, a nyní se bude jednat o opravě.

Tu bude benešovská Krajská správa a údržba silnic požadovat i na dalších místech, kudy vedly objízdné trasy – na průjezdu Benešovem, na silnici z Benešova na Vlašim i z Vlašimi na Čechtice.


To nejsou díry, ale propadlé lavory. Když vlítne jedním kolem do lavoru, tak vlítne i do druhého, pak se mu to zkříží. PANÍ MILOSLAVA, BYDLÍ U OBJÍŽĎKY V BENEŠOVĚ

O špatném stavu silnic na objížďkách mluví i vedoucí dopravního inspektorátu Benešov Zdeněk Štěpánek. „Je to objemem vozidel, hustotou provozu, kamiony, když se vyhýbají, tak najíždějí na krajnice, ty se odtrhnou a komunikace je zničená,“ vysvětluje.

Řidiči si tak musí dávat na Benešovsku větší pozor na vyjeté koleje, na rozlámané krajnice a na výtluky. Ředitelství silnic a dálnic slibuje postupné opravy, třeba v Benešově chce spravit rozbité ulice příští rok.

autor: haj
Spustit audio