Znovu, ale tentokrát už opravdu naposledy: Bauer po sezoně skončí. Dál už nekoukám, tvrdí

Závodník, kouč, ale také ředitel. Tyto pozice bude v letošní sezoně zastávat běžec na lyžích Lukáš Bauer, který chce po světovém šampionátu v Lahti ukončit reprezentační kariéru. Podobná slova sice říká už poněkolikáté, ale tentokrát prý naposledy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | Zdroj: ČTK

Už několikrát zmínil, že nepojede další mistrovství světa. Předsevzetí ale Lukáš Bauer nakonec porušil, protože měl během loňské sezony vážné zdravotní problémy.

„Tohle je poslední reprezentační sezona. Dál už nekoukám,“ přesvědčuje možná i sám nejúspěšnější český reprezentant v běhu na lyžích posledních let.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry v Koreji? Možná ano, ale na tribuně, podotkl lyžař Lukáš Bauer k otázce na Pchjongčchang

Bauer už něco podobného prohlásil několikrát, na to ale s nadsázkou devětatřicetiletý závodník říká: „Vždycky na to odpovídám, že jsem to říkal pouze jednou a ostatní bylo pouze nedorozumění. A Korea? Možná ano, ale na tribuně,“ dodává ke svému případnému startu na olympijských hrách.

Že po sezoně definitivně skončí, mu prý nevěří ani někteří závodníci. Sám Bauer má ale jasno – 3. března pojede poslední závod.

Vrchol sezony má tedy jasný – světový šampionát v Lahti. Po vydařené přípravě se svým týmem by se ale mistrovství několikanásobný medailista z vrcholných akcí nechtěl jen zúčastnit, pokud se tedy v nominačních závodech dostane do reprezentačního výběru.

„Myslím si, že jiný cíl než pokusit se bojovat o medaili mít ani nemůžu,“ tvrdí Bauer. Dál se chce věnovat také laufům, kterých by měl odjet kolem deseti. Na sbírání úspěchů také v nich, ale nebude sám. Věří, že dařit se bude celému jeho týmu, jemuž šéfuje.

Jakub Kanta, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme