Anketu Armádní sportovec roku ovládl dvojnásobný medailista z Ria Dostál

Kajakář Josef Dostál byl vyhlášen nejlepším armádním sportovcem roku 2016. Rychlostní kanoista v tradiční anketě zvítězil především díky zisku dvou medailí na hrách v Riu. Druhé místo obsadil biker Jaroslav Kulhavý, jenž pod pěti kruhy v Brazílii vybojoval stříbro a stejný úspěch zaznamenal i na mistrovství světa. Pomyslný bronz si vysloužil další olympijský medailista – veslař Ondřej Synek.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Armádním sportovcem roku 2016 se stal kanoista Josef Dostál

Armádním sportovcem roku 2016 se stal kanoista Josef Dostál | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Kajakář Josef Dostál prožil v roce 2016 velmi úspěšnou sezonu. Na olympijských hrách získal stříbro na singlkajaku a poté přidal i bronz se čtyřkajakem. Navíc se mu dařilo i v rámci závodů Světového poháru, kde oslavil dva triumfy a byl nejlepším kajakářem ve světovém žebříčku.

Medaili za druhé místo si z Ria odvezl i biker Jaroslav Kulhavý, který na olympiádě obhajoval zlato z Londýna. Kulhavý v anketě Armádní sportovec roku 2016 získal 639 bodů, když za vítězným Dostálem zaostal o 56 bodů. I to mu však stačilo na zisk druhé pozice.

Třetí místo obsadil skifař Ondřej Synek. Ten v Riu sice nezískal vytoužené zlato, ale díky bronzu potvrdil, že stále patří mezi nejlepší veslaře světa.

Hned za Synkem skončila na čtvrtém místě oštěpařka Barbora Špotáková, která stejně jako nejúspěšnější český veslař vybojovala v olympijském Riu bronzovou medaili.

Mezi kolektivy se z vítězství v anketě podle předpokladů radoval bronzový čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba.

Anketa Armádní sportovec roku 2016:
1. Dostál (rychlostní kanoistika) 695 b., 2. Kulhavý (horská kola) 639, 3. Synek (veslování) 534, 4. Špotáková (atletika) 513, 5. Kostelecký (sportovní střelba) 282, 6. Hejnová 241, 7. Kudlička (oba atletika) 223, 8. Fuksa (rychlostní kanoistika) 176, 9. Maslák (atletika) 105, 10. Nash (horská kola) 104.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme