Satoranského čeká ostrá premiéra v NBA. Očekává, že v barvách Wizards bude střídat různé posty

Ze všech zámořských soutěží je NBA asi tou nejtěžší, do které se lze dostat. Na rozdíl od hokeje nebo amerického fotbalu mohou mít tamní basketbalové kluby ve svém týmu maximálně patnáct hráčů. Opravdu přísným výběrem prošli zatím čtyři Češi. Tomáš Satoranský, ten poslední z nich, teď povzbuzen povedenou přípravou vyhlíží svůj první ostrý zápas za Washington Wizards. Naskočí do něj v noci na pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v dresu Washington Wizards

Tomáš Satoranský v dresu Washington Wizards | Foto: Fotobanka Profimedia

Tomáš Satoranský nečekal, že v přípravě na svůj premiérový ročník v NBA dostane v dresu Washingtonu Wizards tolik prostoru.

„Jsem rád, že jsem si mohl vyzkoušet a zvykat si na styl NBA hned od začátku,“ řekl Satoranský s tím, že se podle jeho názoru jednalo o záměr trenéra. Je totiž jediným hráčem, jehož kouč Scott Brooks přivedl z Evropy.

V průměru postavil Satoranského v přípravě k více než dvaceti minutám na utkání. Talentovaný rozehrávač během nich zaujal svoji všestranností, díky které může zastat několik postů a získat také více času na palubovce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalista Tomáš Satoranský musí být v NBA připravený na cokoli, jak řekl Radiožurnálu. Očekává, že bude alternovat na různých pozicích

„Z přípravných zápasů jsem pochopil, že budu alternovat na různých pozicích. Bude záležet na naší sestavě a na soupeři, kam se zrovna budu hodit. Musím být připravený na cokoli, nesmí mě nic zaskočit. Snažím se hrát vždycky na sto procent, což mi musí zůstat i během sezony,“ hecoval se Satoranský.

Z tria Zídek, Welsch, Veselý, které si ještě před Satoranským vyzkoušelo zámořský basketbal, se prosadil pouze Jiří Welsch. Svému brzy pětadvacetiletému krajanovi teď doporučuje, aby si počkal na svou šanci.

„Před svojí třetí sezonou v NBA jsem hrál čtyřicet minut na zápas v přípravě a v základní části pak jenom osm deset minut. Tomáš musí být trpělivý. Bude brán jako nováček a NBA funguje trochu jinak – rotace v týmu jsou předem dané, i když třeba nastoupí a hraje dobře,“ podotkl Welsch.

VIDEO: Satoranský vyškolil LeBrona a sedmi body pomohl porazit obhájce titulu Cleveland

Číst článek

Trenér podle něj může stáhnout hráče, ať hraje sebelíp, protože jednoduše vypršel jeho čas na palubovce. Satoranskému ale Welsch věří. Bývalý hráč Barcelony má podle něj potenciál na to, aby byl nejúspěšnějším Čechem v elitní soutěži.

„On mi to říkal už několikrát, že bude. Nepochybuje o tom. Myslím si, že na to má,“ dodal Welsch. Začít s dokazováním může Satoranský už ve čtvrtek v půl druhé ráno českého času, kdy Washington čeká úvodní zápas sezony v Atlantě.

Marek Augustin, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme