Hokejisté Komety Brno využili zaváhání Třince a dostali se do čela extraligové tabulky

Na šesti stadionech pokračuje v pátek hokejová Tipsport extraliga. Již počtvrté v řadě se z vítězství těší hokejisté Plzně, kteří doma porazili Chomutov a přiblížili se příčkám, zaručující účast v předkole play-off. Podruhé za sebou naopak klopýtl vedoucí Třinec, jenž doma nestačil na Litvínov. Zaváhání Ocelářů následně využila Kometa k tomu, aby se dostala na první příčku v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Třinci na sebe narazili finalisté z roku 2015 - Oceláři a hostující hokejisté Litvínova

V Třinci na sebe narazili finalisté z roku 2015 - Oceláři a hostující hokejisté Litvínova | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Plzeň - Chomutov 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Úvodní část základní části extraligy zastihla plzeňskou Škodu v nepříliš dobré formě. To se však pomalu mění, když se Západočeši pod koučem Martinem Strakou zvedají a potvrdili to i v 16. kole, v němž si poradili s Chomutovem 2:1.

Plzeň o svém vítězství rozhodla už v úvodu, když v první třetině poslali svůj tým do dvougólového vedení Tomáš Svoboda a Jakub Lev.

Posléze již Chomutov sice neinkasoval, ale ani to mu na zvrat ve skóre nestačilo. Nic na tom nezměnil ani fakt, že deset minut před třetí sirénou na 1:2 z dorážky snížil Petr Koblasa.

Branky a nahrávky: 11. T. Svoboda (D. Kubalík), 18. Lev (Johnson) - 50. Koblasa (Tomica, Skokan). Rozhodčí: Hradil, Lacina - D. Jelínek, Zíka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 5002.

Pardubice - Olomouc 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Čtvrtou porážku v řadě nedopustily Pardubice, které získaly tři body poté, co ve vyrovnaném duelu přehrály Olomouc 2:1.

Domácí oba své góly vstřelili v přesilovce, zatímco Hanáci neustále naráželi na takřka bezchybného gólmana Brandona Maxwella.

Americký gólman byl sice v závěru překonán Miroslavem Holcem, ale tento gól už nic nezměnil.

Branky a nahrávky: 30. P. Sýkora (Rolinek, D. Tomášek), 43. Schaus - 58. Holec (Skladaný). Rozhodčí: Mrkva, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Schaus (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7018.

Třinec - Litvínov 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Podruhé za sebou se musí s porážkou vyrovnat Třinec, který doma prohrál s Litvínovem 2:3 po prodloužení.

Vítězství Vervě vystřelil ve druhé minutě nastavení bývalý hráč Třince Miloslav Hořava, jenž gólmana Hrubce prostřelil střelou mezi betony.

Branky a nahrávky: 12. Špirko (Hrabal, Irgl), 48. Irgl - 5. Válek (J. Doležal, F. Pavlík), 50. Stříbrný (Lukeš), 62. M. Hořava (Trávníček). Rozhodčí: Čech, Hribik - Barvíř, Blümlel. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4828.

Mladá Boleslav - Brno 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Ztráta Třince dala šanci Brnu, které se tak mohlo vrátit do čela tabulky.

Hokejisté Komety tuto výzvu zvládli, když v těsném zápase přehráli Mladou Boleslav 4:2 na jejím ledě. Gólů mohlo padnout i více – oba týmy měly mimo jiné i příležitost trestného střílení, ale exekutoři nájezdů na obou stranách selhali.

Branky a nahrávky: 40. Hyka (Musil) 45. Voráček (Orsava, Urban) - 37. Haščák (Trška, V. Němec), 38. Gulaši (M. Erat), 47. Vincour (L. Čermák, Kováčik), 60. M. Kvapil. Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:4, navíc M. Erat (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3952.

Vítkovice - Zlín 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0 )

Jednogólovým rozdílem skončil duel Vítkovic se Zlínem. Vítkovičtí v něm oslavili výhru 2:1 díky vítězné trefě Michaela Vandase z úvodu prodloužení. Ostravané vyhráli potřetí z posledních čtyř zápasů, zatímco Zlín ve stejném počtu duelů zaznamenal jedinou výhru.

Branky a nahrávky: 44. Stastny (Vandas, Szturc), 61. Vandas (Hrbas, Stastny) - 29. Kubiš (Honejsek, Roman Vlach). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 5721.

Karlovy Vary - Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Vítězství s čistým kontem vybojovali hokejisté Hradce Králové v Karlových Varech, které se po pohře propadly na poslední místo extraligové tabulky.

Jako první skóre zápasu otevřel ve 37. minutě při vlastní přesilovce Bedřich Köhler, jenž zblízka překonal karlovarského brankáře Závorku. Pojistku vítězství Mountfieldu pak pět minut před závěrem přidal Rostislav Dej.

Branky a nahrávky: 37. Köhler (Bednář), 55. Dej (Bednář, Gregorc). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 3432.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme