Úplně zklamaná nejsem, říká po vypadnutí z Turnaje mistryň Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková do semifinále Turnaje mistryň neprošla. V přímém souboji o poslední postupové místo ze skupiny podlehla Polce Agnieszce Radwaňské 0:2 na sety. Plíšková byla jedinou hráčkou v Singapuru, která ještě mohla narušit nadvládu zkušených soupeřek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková si semifinále Turnaje mistryň nezahraje

Tenistka Karolína Plíšková si semifinále Turnaje mistryň nezahraje | Foto: AP, Wong Maye-E | Zdroj: ČTK

Tenisové zkušenosti Rusky Kuzněcovové, Polky Radwaňské, Němky Kerberové a Slovenky Cibulkové jsou mnohem větší v porovnání s hráčkami, kterým se do semifinále nepovedlo postoupit, a teď v Singapuru toho starší hráčky dokázaly využít.

I ze slov čtyřiadvacetileté Karolíny Plíškové je znát, že ještě potřebuje vyzrát a spoustu věcí se naučit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Určitě ano, některé věci prostě potřebují čas. Věřím, že s ní nebudu prohrávat donekonečna, říká o bilanci s Polkou Radwaňskou česká tenistka Karolína Plíšková

„Určitě ano, některé věci prostě potřebují čas. Věřím, že s ní (s Radwaňskou, pozn. red.) nebudu prohrávat donekonečna,“ doufá Karolína Plíšková.

„Stále jsem proti ní neudělala set, ale teď jsem byla asi nejblíž. Největší šance byla za stavu 4:2 a 30:0 (v prvním setu, pozn. red.). Měla jsem to skvěle rozehrané. Myslím, že kdyby se mi povedl gem na 5:2, tak by to bylo úplně jiné. Věřím, že bych ten set udělala. To pak rozhoduje o celém zápase, jedná se o dva tři míče,“ řekla česká tenistka po duelu, který byl, pokud jde o délku pobytu v Singapuru, rozhodující.

Karolína Plíšková si semifinále Turnaje mistryň nezahraje. Radwaňské podlehla ve dvou setech

Číst článek

I když hodně důležitý byl i ten předchozí s Ruskou Kuzněcovovou a česká hráčka to přiznává.

„Nejvíce mě mrzí zápas s Kuzněcovovou a ani ne tak ten dnešní. Určitě by se mi pak dneska hrálo lépe, kdybych měla dvě výhry. Úplně zklamaná ale odjíždět nebudu. Vloni jsem byla zklamaná z toho, že jsem se sem nedostala a letos se to povedlo. Vyhrála jsem tady první zápas a myslím, že když budu takhle pracovat, že by se to v příštím roce mohlo posunout,“ myslí si Karolína Plíšková, už pár měsíců česká jednička a současná světová pětka.

Její pozice se sice ještě může po Turnaji mistryň o jednu příčku zhoršit, ale i tak je jisté, že má za sebou zdaleka nejlepší sezonu.

Karolína Plíšková si teď pár dní odpočine, 12. a 13. listopadu ji ještě čeká týmový vrchol sezony, kterým bude fedcupové finále ve Francii.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme