Lafatův hattrick pomohl Spartě k jasnému vítězství nad Příbramí. Vedoucí Mladá Boleslav prohrála se Zlínem

V pořadí 12. kolem pokračuje o tomto víkendu fotbalová ePojisteni.cz liga. Jako první na trávník vyběhli hráči Sparty a středočeské Příbrami, kteří se utkali na Letné. Domácí tentokrát nepřipustili další ztrátu bodů a poslední tým tabulky zdolali 4:0. Výhodu domácího prostředí naopak nevyužilo Brno, které remizovalo 1:1 s Jihlavou. Smírně skončil i duel mezi Slováckem a Teplicemi. Ve večerním zápase pak Zlín otočil zápas proti Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Sparty Bořek Dočkal během zápasu proti Příbrami

Záložník Sparty Bořek Dočkal během zápasu proti Příbrami | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Sparty vstupovali do zápasu proti poslední Příbrami s bilancí jediné výhry v předchozích pěti ligových duelech a stejně na tom byli i jejich sobotní soupeři.

Tentokrát však favorizovaní Pražané nezaváhali, když oslavili jasné vítězství 4:0.

Minela gólmana Hrušky

První krok k němu udělali v 18. minutě a nutno dodat, že jim k němu pomohl i hostující gólman Hruška. Ten se totiž nedokázal vypořádat s nepříliš razantní dalekonosnou střelou Vjačeslava Karavajeve a umožnil tak Spartě, aby šla do vedení.

Krátce před koncem první půle Sparta zvýšila na 2:0 poté, co Holzer našel osamoceného kapitána Davida Lafatu a ten posléze snadno překonal příbramského brankáře.

Sparta kontrolovala hru i po přestávce a odměnou jí za to byly další dva góly v síti soupeře.

O oba dva se postaral Lafata, jenž tak završil svůj první hattrick v probíhající sezoně, ve které má po 12 odehraných duelech na svém kontě už osm branek.

Jihlava vedla v Brně, ale první výhry se nedočkala

Poměrně překvapivou remízou skončil duel mezi domácím Brnem a Jihlavou. Úvodní poločas nabídl vyrovnanou bitvu se šancemi na obou stranách. Z gólu se však v prvních 45 minutách radovali pouze hosté, kteří šli do vedení ve 42. minutě poté, co Augusto Batioja připravil balon Pavlu Dvořákovi a ten přesnou ranou otevřel skóre utkání.

Ve druhé půli byli střelecky aktivnější hráči Zbrojovky. Jejich snaha se nakonec vyplnila, když střídající a v lize debutující Antonín Růsek ideálně našel Michala Škodu, který následně propálil hostujícího gólmana a zajistil Brnu bod.

Jihlava tak i po 12 kolech čeká na první výhru a zůstává s odstupem předposlední.

Remízou 1:1 skončil i další zápas, jenž začínal v 17.00. Body si v něm rozdělili hráči Slovácka a Teplic, které se dostali do vedení zásluhou Michala Jeřábka.

Slovácko dokázalo vyrovnat ještě před pauzou, když Vlastimil Daníček zamířil přesně k tyči teplického gólmana.

Druhý poločas sice nabídl podobný obraz hry, nicméně už žádný gól nepadl, takže zápas skončil výsledkem 1:1.

Mladá Boleslav ztratila zápas se Zlínem a může přijít o první místo

Na půdě Mladé Boleslavi, vedoucího týmu ligy, se představili fotbalisté Zlína, kterým vstup do letošní sezony vyšel nad očekávání.

Zápas se dlouho vyvíjel ve prospěch Středočechů, když je už ve druhé minutě poslal do vedení Golgol Mebrahtu.

Domácí skóre 1:0 drželi až do 74. minuty, kdy Vukadin Vukadinovič z první střely Zlína vyrovnal na 1:1. Pouhých pět minut poté pak přišel pro Středočechy další šok - stoper Hůlka nedokázal odvrátit balon, čehož využil Haris Harba, který zajistil Zlínu vedení.

To následně již hráči ve žlutém udrželi, takže se mohli začít radovat z výhry 2:1. Mladé Boleslavi nyní reálně hrozí, že přijde o první místo v tabulce. V neděli ji totiž mohou předběhnout Plzeň a Slavia.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 12. kolo:
Sparta - Příbram 4:0 (2:0), Brno - Jihlava 1:1 (0:1), Slovácko - Teplice 1:1 (1:1), Mladá Boleslav - Zlín 1:2 (1:0).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme