Byl to pro nás dárek, komentovali sparťané minelu příbramského brankáře Hrušky

Fotbalisté Sparty potřebovali vyhrát. A v lize se jim to proti poslední Příbrami povedlo - i ve vysílání Radiožurnálu jste slyšeli výsledek 4:0. Žádný strhující zápas to nebyl. A rozhodla ho neobvyklá chyba hostujícího gólmana. Aleši Hruškovi prošla do sítě mezi rukama a nohama střela Karavajeva ze třiceti metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Příbrami Hruška zasahuje proti Lafatovi ze Sparty

Gólman Příbrami Hruška zasahuje proti Lafatovi ze Sparty | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„K tomu asi nemám co říct. Prostě gól a pro nás konec zápasu. Vymlouvat se, nebo obhajovat nemá cenu,“ okomentoval svůj nepovedený moment z 18. minuty se sklopenou hlavou příbramský Aleš Hruška, který jen pár sekund před tím zlikvidoval dvě velké sparťanské šance.

A že by ke gólu vedla Karavajevova střela nevěřili v první chvíli ani domácí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbal je kolektivní sport, ve kterém se hraje o kolektivní trofeje, říká David Lafata, který proti Příbrami vstřelil svůj 192. ligový gól

„Spíš to byl pro nás takový dárek. Co vím, tak u Hrušouna to nebyl první takový gól, co dostal. Jeho smůla a pro nás dárek,“ divil se záložník Mario Holek.

„Viděl jsem, že Karu střílí z nesmyslné vzdálenosti. Přišlo mi, že je to zbytečná střela,“ dodal sparťanský trenér David Holoubek.

Domácím ale na Letné tenhle moment výrazně ulehčil dobývání příbramské defenzivy.

„V tu chvíli z nás spadla taková deka. Cítil jsem, že se tým rozjede a že přidáme další branku,“ věřil trenér Holoubek, a i když Sparta nepředvedla svůj nejlepší výkon, další góly přidala.

Lafata vstřelil 192. ligový gól. Před ním jsou jen Kopecký a Bican

Za všechny další branky mohla Sparta poděkovat Davidu Lafatovi, který nejenom, že hattrickem Spartě pomohl po porážce v Plzni a vypadnutí z poháru, k důležitému vítězství - hlavně pro psychiku hráčů, ale také se dostal v historické tabulce ligových střelců na třetí místo - dal už 192 gólů.

Další posun už ale bude těžký - druhý Vlastimil Kopecký má 252 zásahů a první Josef Bican 447.

„To už asi nedoženu. Je to příjemné. Fotbal je ale kolektivní sport a hraje se na kolektivní trofeje, kterých moc nemám,“ pousmál se David Lafata, který jednou vyhrál českou ligu, jednou pohár a jednou superpohár.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme