Z bývalého knihkupectví v Ostravě vzniklo centrum kultury

30. říjen 2016
Zprávy , Zprávy

Už za měsíc se v Ostravě otevře nové kulturně vzdělávací centrum. Mimo jiné se zaměří na novodobé dějiny a současné problémy Evropy. Organizátoři chystají přednášky, besedy, projekce, konference pro studenty i venkovní výstavy.

Na vybudování kulturně vzdělávacího centra PANT dal 600 tisíc centrální obvod, půl milionu pak přidal magistrát. Primátor Tomáš Macura z hnutí ANO vítá, že PANT bude spolupracovat také s Knihovnou Václava Havla v Praze.

„Z toho mám upřímnou radost, že se příspěvek spolku PANT podařilo prosadit. Jedná se o projekt, která má významně nadregionální charakter. Myslím, že toto je dobrý vklad i v souvislosti s výročím Václava Havla a všech těch věcí, které představoval,“ pochvaluje si Macura.

Kromě Knihovny Václava Havla bude spolek PANT spolupracovat také s univerzitami, Polským institutem nebo Člověkem v tísni. Vůbec prvními hosty budou zástupci organizace Lékaři bez hranic.

„Má tedy přijet Tomáš Šebek se svou kolegyní. Budou povídat o Afghánistánu, o práci Lékařů bez hranic. Tato spolupráce by měla být pravidelná. To samé s Člověkem v tísni,“ potvrzuje předseda spolku PANT Petr Pánek.

Centrum by se mělo otevřít 2. prosince.

autor: Petra Sasínová
Spustit audio