Hamilton triumfoval ve Velké ceně Mexika vozů F1 a stále živí naději na titul

Jezdec Mercedesu Lewis Hamilton poprvé v kariéře zvítězil ve Velké ceně Mexika F1 a opět stáhl náskok jeho týmového kolegy Nika Rosberga v čele šampionátu. Britský závodník na Němce dva závody před koncem sezony ztrácí 19 bodů. Třetí místo nakonec získal Daniel Ricciardo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton vyhrál Velkou cenu Mexika a stále živí šanci na titul

Lewis Hamilton vyhrál Velkou cenu Mexika a stále živí šanci na titul | Zdroj: Reuters

Start Velké ceny Mexika nabídl dramatickou podívanou. Z první pozice startující Lewis Hamilton sice uhájil vedení, ale nebylo to pro něj úplně bez problémů – při brzdění do úvodní zatáčky totiž probrzdil a vyjel mimo dráhu.

Rušno bylo i za Hamiltonem – Nico Rosberg musel svádět tvrdý souboj s Maxem Verstappenem o druhou příčku a klid nebyl ani za nimi.

Po kolizi více vozů skončil v bariéře Němec Pascal Wehrlein z týmu Manor, což si vyžádalo výjezd zpomalovacího vozu.

Po restartu se situace na dráze uklidnila – v čele se držel Hamilton před Rosbergem. A pořadí jezdců bojujících o mistrovský primát se nezměnilo ani po zastávkách v boxech.

S přibývajícími koly se Rosbergovi začal přibližovat Verstappen. Nizozemský jezdec se k útoku odhodlal v 50. kole, ale jeho ataku se jezdec Mercedesu dokázal ubránit.

Mezitím si první místo s přehledem hlídal Hamilton, jemuž život komplikovalo pouze předjíždění jezdců o kolo zpět. Žádná zásadní nepříjemnost ho ale nepotkala, takže si dojel pro své letošní osmou výhru.

Hned za ním závod dokončil Rosberg, jehož náskok na Hamiltona je dva závody před koncem sezony roven 19 bodům. Německý pilot tak má vše ve své moci - i kdyby Hamilton vyhrál v Brazílii i v Abú Zabí, k zisku titulu mu ve zbývajících velkých cenách stačí jedno druhé a jedno třetí místo.

Třetí příčku před zaplněnými tribunami v Mexiku původně oslavil Verstappen, který v závěru sváděl velký souboj se Sebastianem Vettelem. Nizozemský pilot byl však krátce po závodě penalizován, což na bronzovou pozici posunulo Vettela. Ani ten si ale z Mexika neodveze trofej za třetí místo, protože i on dostal časovou penalizaci - konkrétně za nedovolený manévr vůči Ricciardovi, jenž tak získává třetí místo.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme