Čech Růžička útočí na stamilionovou výhru. Ve slavném pokerovém finále postoupil mezi nejlepších pět

O vítězství na 47. ročníku Světové série v pokeru bojují už jen čtyři Američané a Čech Vojtěch Růžička. Třicetiletý rodák z Liberce postoupil u finálového stolu už mezi pět nejlepších a má jistou prémii v přepočtu 50 milionů korun, bojuje ale o čtyřnásobek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Růžička u finálového stolu WSOP

Vojtěch Růžička u finálového stolu WSOP | Zdroj: ČTK

Zápisné 10 tisíc dolarů původně zaplatilo 6737 pokerových hráčů z celého světa. Do finále, které se koná v Las Vegas, postoupilo devět hráčů, po prvním hracím dni zbylo pět. Mezi nimi i Vojtěch Růžička.

Liberecký rodák měl v jednu chvíli dokonce největší „stack“ – částku v žetonech, když vyřadil Američana Jerryho Wonga kombinací dvou královen, pak se pokusil blafovat a část svých žetonů ztratil, přesto postoupil mezi nejlepších pět s třetí největší částkou v žetonech.

„Je to spíš sen než cíl. Ten turnaj je jen jednou za rok a musíte mít štěstí, aby se to povedlo. Je to svátek, Američané poker milují, je to tam hrozně prestižní, poslední tři dny bude vysílat ESPN,“ řekl Vojtěch Růžička v nedávném rozhovoru pro DVTV.

Větší polovinu výhry získá investor

Světové série v pokeru (WSOP) je nejslavnější pokerovou akcí. Devět hráčů si mezi sebe rozdělí přes 25 milionů dolarů, hned 8 milionů získá vítěz. I pokud by Růžička vypadl a skončil pátý, má jistotu téměř dvou milionů dolarů, v přepočtu padesáti milionů korun, v případě následných postupů prémie dále roste.

„Moje by ale byla míň než polovina,“ přiznal Vojtěch Růžička. Na desetitisícidolarovém buy-inu (vstupném) se totiž podílel investor. „Z výhry bych si nic velkého asi nekupoval. Sice žiju docela nákladný život, ale peníze jsou pro mě prostředkem ke hře. Zárukou toho, že budu moct hrát další turnaje.“

Souboje zbylé pětice se odehrají v úterý časně ráno středoevropského času, závěrečný duel o osm milionů dolarů je v Las Vegas naplánován na středu.

Česko mělo poprvé zastoupení ve finále WSOP v roce 2011 díky Martinu Staszkovi. Ten nakonec skončil na druhém místě a odnesl si v přepočtu 98 milionů Kč. Tehdy podlehl Němci Heinzovi.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme