'Žádná inscenace pospolitosti'. Merkelovou nepozvali na sjezd sesterské CSU kvůli migrační politice

Kancléřka Angela Merkelová z CDU nebude pozvána na nadcházející sjezd partnerské CSU. Potvrdil to v pondělí předseda CSU Horst Seehofer. Důvodem jsou rozdílné názory obou vládních stran na migraci, uvedla agentura DPA. Je to poprvé, kdy Merkelová nepřijede na sjezd partnerské strany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá kancléřka Angela Merkelová připustila, že Německo a další země EU udělaly chyby při řešení uprchlické krize (archivní foto)

Německá kancléřka Angela Merkelová připustila, že Německo a další země EU udělaly chyby při řešení uprchlické krize (archivní foto) | Zdroj: Reuters

O nepřítomnosti předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) Merkelové informoval Seehofer oficiálně vedení bavorské Křesťansko-sociální unie (CSU). Z těchto kruhů se to dozvěděla i DPA.

Seehofer prý nepozvání Merkelové zdůvodnil tím, že není dobré před občany cokoliv předstírat či dokonce "hrát divadlo" tím, že se "zinscenuje pospolitost", když stále není shoda na řešení současné migrační krize.

Dohodli se

CSU dlouhodobě kritizuje vstřícný postoj Merkelové k uprchlíkům a požaduje stanovení maximální roční hranice pro přijímání běženců.

Seehofer ale zároveň zdůraznil, že na nepozvání Merkelové se s kancléřkou společně dohodli. O této jejich domluvě informoval před dvěma dny list Bild am Sonntag.

O tom, že CSU na svůj sjezd nemusí Merkelovou pozvat, se už nějakou dobu hovořilo. Sjezd CSU se uskuteční v Mnichově tento pátek a sobotu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme