Rozruch v zoo: česká vlčice utekla před německým nápadníkem. Schovejte se, slyšeli návštěvníci

V záhřebské zoologické zahradě v pondělí utekla do otevřeného prostoru mladá vlčice pocházející z Plzně. Podle deníku Jutarnji list „vzala do zaječích" poté, co byla vpuštěna do výběhu s vlkem, kterého zoo dostalo z Berlína a s nímž ji chovatelé chtěli spářit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlk (ilustrační foto)

Vlk (ilustrační foto) | Foto: flickr.com, Arne von Brill, CC BY 2.0 | Zdroj: Flickr.com

Útěk vyvolal mezi návštěvníky trochu vzrušení, protože byli vybídnuti, aby se uchýlili do uzavřených pavilonů.

Žádný z návštěvníků ale nebyl ohrožen a nikomu se nic nestalo, ani zvířeti. Strážcům se totiž podařilo vlčici během pěti minut najít a šípem uspat.

Ředitel zoologické zahrady Damir Skok následně vysvětlil, že obě zvířata byla po příjezdu z Čech a z Německa umístěna do samostatných prostorů, aby si na život v novém domově mohla lépe zvyknout.

Ráno chovatelé vpustili vlčici do výběhu s německým nápadníkem. Vlčice se tak ocitla v neznámé situaci, v novém prostředí a s neznámým jedincem, a proto se dala na útěk.

Záhřebská zoologická zahrada byla založena v roce 1925 a v regionu jihovýchodní Evropy patří k nejstarším. Pečuje o 275 živočišných druhů s více než 2200 zvířaty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme