51. ročník nočního turistického pochodu Ústí‒Milešovka startuje už v pátek

1. listopad 2016

Už v pátek 4. listopadu odpoledne startuje 51. ročník memoriálu Hanky Vocáskové, nočního turistického pochodu z Ústí nad Labem na Milešovku.

„Hanka byla vedoucí turistického oddílu UJEP, která svým přístupem přivedla k turistice mnoho lidí. Byla také jednou ze zakladatelek pochodu,“ vysvětluje název memoriálu Tereza Tkáčová, jedna z pořadatelek akce.

Na účastníky pochodu čeká přibližně 30kilometrová trasa. „Ta trasa se stále prodlužuje, i kvůli dostavbě D8. Vede přes Větruši, Milbohov, Stebno, Dubice do Radejčína,“ dodává Tkáčová.

Celá trať je vyznačena fáborky, takže člověk nemusí mít strach z toho, že by se ztratil. O tom, že je pochod populární, svědčí i fakt, že se jej loni zúčastnilo už 570 lidí. Zváni jsou nejen lidé, ale i pejsci, pro které mají pořadatelé dokonce přichystány i speciální diplomy.

Start pochodu Ústí‒Milešovka je ve vestibulu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v ulici České mládeže od 14 do 16 hodin. Od 17 do 22 bude kontrola na Milešovce.

Do cíle, restaurace U potoka ve Rtyni nad Bílinou, se snažte dorazit do 23 hodin ‒ do té dobu budou zajištěny autobusy zpět do Ústí nad Labem.

autor: Martin Dušek
Spustit audio