Hokejová Liga mistrů nabízí český souboj Liberce a Vítkovic. Sparta hostí silné Švédy

Pouze den volna měli hokejisté Liberce, Vítkovic a Sparty na odpočinek po dalším extraligovém kole a už se musí soustředit na boje v Lize mistrů. Zatímco první dva si v osmifinále zahrají proti sobě, Pražané přivítají silný švédský klub HV71.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Liberce Radim Šimek

Obránce Liberce Radim Šimek | Zdroj: ČTK

„Určitě to bude velmi rychlý zápas. Bude mít vyšší parametry než extraliga, mezi 16 soupeři v Lize mistrů už si člověk nevybere,“ očekává obránce Sparty Michal Barinka.

Ve švédském klubu hrají i hvězdy, které Prahu znají. Martin Thörnberg a Erik Christensen hráli v KHL i za pražského Lva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na hokejovou Ligu mistrů s trojnásobnou českou účastí zve reportér ČRo Štěpán Pokorný

Na severu republiky pak diváci uvidí ryze český osmifinálový souboj, protože pavouk proti sobě svedl Liberec a Vítkovice, tedy dva extraligové celky.

„Bereme to jako extraligu. Je to jiná soutěž, ale určitě chceme podat kvalitní výkon, abychom mohli třeba zabojovat o finále,“ říká odhodlaný obránce libereckého týmu Radim Šimek.

Ohledně cestování není český soupeř výhodou. K odvetě do Vítkovic pojede liberecký tým stejně dlouho, jako kdyby hrál v zahraničí. A možná i déle. „Kdybychom jeli na letiště a letěli někam do Finska, tak to vyjde asi nastejno. Takhle pojedeme čtyři hodiny do Vítkovic,“ vysvětluje bek Bílých Tygrů.

„Specifické to bude v tom, že se potkáváme i v extralize. Věřím, že to bude pro diváky atraktivní zápas, a my se budeme snažit uspět,“ uzavírá Radim Šimek.

První osmifinálový souboj mezi Libercem a Vítkovicemi je v plánu na severu Čech od 18 hodin. Zápas Sparty proti týmu ze švédského Jönköpingu začíná v 02 areně v 19 hodin a 30 minut.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme