Hokejisté Liberce porazili v Lize mistrů Vítkovice. Jediný gól zápasu vstřelili v oslabení

Hokejisté Liberce porazili v úvodním osmifinálovém zápase play off Ligy mistrů Vítkovice 1:0. Souboj extraligových týmů, který nebyl příliš bohatý na šance, rozhodl v 57. minutě gólem v oslabení slovenský útočník Milan Bartovič. Čisté konto udržel Roman Will. V akci se představila i Sparta, která vyzvala Jönköping. Pražané však neuspěli, když švédskému celku podlehli 2:4. Odvety osmifinálových duelů jsou na programu příští úterý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V hokejové Lize mistrů na sebe narazily Vítkovice a Liberec

V hokejové Lize mistrů na sebe narazily Vítkovice a Liberec | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Lepší vstup do utkání měli domácí, když hned v první minutě dvakrát nebezpečně střílel Lakatoš, Dolejš v brance Vítkovic byl ale pozorný. Hosté zahrozili z protiútoku zásluhou Koloucha, také Will byl připraven.

Poté se až za obranu Vítkovic dostal rychlík Bartovič, se svým blafákem ale na Dolejše nevyzrál. V závěru první třetiny hráli Severočeši přesilovou hru. Největší šanci však měli v oslabení Slezané. Brankář Will špatně rozehrál a na Szturce zívala prázdná branka, hostující útočník však trestuhodně minul.

Druhou třetinu zahajovali Tygři v početní výhodě, Dolejše ale prakticky neohrozili. Poté se hrálo převážně ve středním pásmu a nepřesností přibývalo na obou stranách. Světlou výjimkou byl průnik Bulíře, jeho zakončení však chyběla větší razance. V závěru druhé dvacetiminutovky byl v gólové pozici liberecký Stránský, Dolejš ale zůstal nepřekonán.

Nepříliš atraktivní podívaná pokračovala i v úvodu třetího dějství. Trochu vzrušení přineslo až drzé sólo domácího Ordoše, ani mladý útočník však se svým zakončením neuspěl. Liberec pak přeci jenom přidal na obrátkách a zatlačil Vítkovice v jejich pásmu. Se střelami Lakatoše a Jelínka ale Dolejš neměl větší problém. V ideální pozici byl i Krenželok, branku ale přestřelil.

Čtyři minuty před koncem hrály Vítkovice početní výhodu, do přečíslení se však dostala liberecká dvojice Šimek - Bartovič a slovenský útočník střelou k tyči rozhodl. Vítkovice již na jeho gól nedokázaly odpovědět.

Sparta na Jönköping nestačila

Svůj duel Ligy mistrů v úterý sehrála i pražská Sparta, která na domácím ledě hostila švédský Jönköping.

Pražané prohrávali už od 12. minuty, když se za HV 71 prosadil Reese. Švédové následně svůj náskok zvýšili až na rozdíl tří branek. V poslední třetině pak na 2:4 snížil Lukáš Pech.

Sparta tak nebude mít v odvetě ve Švédsku, kde bude bojovat o čtvrtfinále, vůbec jednoduchou pozici, když bude dohánět dvougólové manko.

Osmifinále play off hokejové Ligy mistrů - 1. zápasy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 57. Bartovič (Šimek, J. Vlach). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Vinnerborg (Švéd.) - Lhotský, Suchánek (oba ČR). Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4527.

Sparta Praha - HV 71 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Forman (Čajkovský), 49. Pech - 12. Reese, 21. Thörnberg (Arlbrandt, Almquist), 30. Thörnberg (Stenlund), 34. Stenlund (E. Andersson). Rozhodčí: Brannare (Fin.), Di Pietro (Švýc.) - Ondráček, Špůr (oba ČR). Vyloučení: 3:6, navíc Reese (HV 71) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3618.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme