Florbalisté se připravují na prosincové MS. Budu spokojený, když uděláme medaili, říká kouč Cepek

Už jen měsíc schází do startu jedenáctého mistrovství světa v Rize. Češi na šampionátu budou obhajovat bronz z roku 2014. Ještě než se národní tým do Lotyšska vydá, čeká ho o víkendu ve Švédsku tradiční turnaj série Euro Floorball Tour. Na něm trenéři Radim Cepek a Radek Sikora musí kvůli zraněním improvizovat se sestavou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české florbalové reprezentace Radim Cepek

Trenér české florbalové reprezentace Radim Cepek | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Zranění vyřadilo ze hry brankáře Davida Rytycha a tak se po roce vrací do národního týmu osmatřicetiletý Tomáš Kafka. Poraněný kotník vystavil stop obránci Ondřeji Němečkovi a fit není ani Ondřej Mikeš. Další tradiční opory by i s ohledem na mistrovství světa, neměly chybět.

„Máme hráče, na kterých to bude stát. Jedná se třeba o Patrika Suchánka, Matěje Jendrišáka, ale i další hráče, které budeme potřebovat. Myslím si ale, že hodně důležité bude mít silnou třetí pětku, protože mistrovství světa možná nebudou rozhodovat první dvě formace, ale vždycky síla třetí pětky. A tu se budeme snažit poskládat co nejsilnější,“ říká trenér Radim Cepek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Máme hráče, na kterých to bude stát, říká před prosincovým MS trenér českých florbalistů Radim Cepek

V prosinci v Lotyšsku Češi budou obhajovat bronzové medaile. Obránce Petr Kološ se případného tlaku nebojí.

„Tlak na hráče je už v top týmech v Česku i v zahraničí, takže si myslím, že hráči se s tím začínají sžívat a pracujeme s tím,“ je přesvědčen český reprezentant.

Na mistrovství světa je z pohledu české reprezentace důležité dobře zvládnout zápasy v základní skupině a postoupit do semifinále turnaje. Jiný výsledek by byl považován za neúspěch.

„Myslím si, že letos je šance na úspěch významná tím, že máme hodně kluků v nejvyšší švédské lize a hodně z nich tam hraje důležitou roli, takže by to mohlo vykrystalizovat ve velký úspěch,“ říká Petr Kološ.

„Budu spokojený, když získáme medaili. To je cíl, pro který tam jedeme. Je to velice těžký úkol,“ uzavírá reprezentační kouč Radim Cepek.

Po turnaji ve Švédsku čeští florbalisté ještě absolvují závěrečné soustředění v Teplicích, odehrají přípravný zápas proti Německu a od 3. do 12. prosince je čeká v Rize mistrovství světa.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme