Přetočený tachometr má v Německu každé třetí ojeté auto, tvrdí automobilový klub

V Německu mají podobný problém jako v České republice. Až třetina ojetých aut má přetočený tachometr. Vyplývá to z odhadu, který zveřejnil Automobilový klub Německa (AvD).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pozor na reálný počet ujetých kilometrů! Dobré je tuto informaci předem ověřit u značkového servisu nebo agentury

Pozor na reálný počet ujetých kilometrů! Dobré je tuto informaci předem ověřit u značkového servisu nebo agentury | Zdroj: Pixabay | Licence Pixabay,©

Podle odborníků lze auto, které má nelegálně snížený počet najetých kilometrů, prodat v průměru o 3000 eur (asi 81 tisíc korun) dráže, než kdyby se prodávalo se skutečně najetým počtem kilometrů.

Přetáčení tachometrů způsobuje německému hospodářství škody ve výši šest miliard eur ročně (162 miliard korun), vyčíslil autoklub ADAC.

Stočený tachometr má až 70 procent dovezených aut. Pozor hlavně na ojetiny z Polska

Číst článek

„Přetočení tachometru je dnes s příslušným vybavením hračka. Většinou trvá jen vteřiny. I když je protizákonné, nabízí se všude už od 50 eur za auto,“ tvrdí ADAC. Potřebné zařízení je přitom možné na internetu podle německých médií pořídit už za několik desítek eur.

Podle ADAC není žádný z dnešních vozů proti manipulaci s tachometrem zcela zabezpečen. Přetočení tachometru je podle německých zákonů podvod, za který hrozí pokuta nebo až roční vězení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme