V Premier League se trápí, v Evropě září. Leicester si může zajistit postup do osmifinále Ligy mistrů

V květnu senzačně získali titul v anglické lize. Teď mají fotbalisté Leicesteru zaděláno na další úspěch. V základní skupině Champions League vyhráli všechny své tři dosavadní zápasy, ani jednou v nich neinkasovali, a tak můžou jako nováček soutěže postoupit do osmifinále v nejkratší možné době.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Leicesteru má v Lize mistrů na kontě tři výhry, ve středu chce uspět v Kodani

Tým Leicesteru má v Lize mistrů na kontě tři výhry, ve středu chce uspět v Kodani | Zdroj: Reuters

Italský manažer Claudio Ranieri při pondělních oslavách Halloweenu prokázal svou mazanost stejně jako v poslední sezoně Premier League.

„Koupil jsem pět velkých tašek s čokoládami. Vždycky jsem šel ke dveřím, pár jich rozdal, šel zpátky do obýváku k televizi a za chvíli zase zvonek. Takhle několikrát dokola. Potom jsem si dal židli hodně blízko ke dveřím. Bylo to příjemné,“ smál se Ranieri.

Přehrát

00:00 / 00:00

Claudio Ranieri, manažer Leicesteru, cítí ze svého týmu stejného týmového ducha jako v minulé sezoně. V Champions League jeho svěřenci zatím neinkasovali

Leicester po příchodu na jeho lavičku naučil výborně bránit a chodit do rychlých protiútoků, pro které měl vhodné typy hráčů, a dovedl ho k prvnímu titulu v historii.

Teď se v lize trápí, nasbíral už víc porážek než za celý mistrovský ročník a je v tabulce jedenáctý.

V Lize mistrů ale jako první anglický klub vyhrál první tři utkání základní skupiny. „Cítím úplně stejného týmového ducha jako v minulé sezoně. V Champions League je pro nás všechno trochu nové, ale velmi dobré,“ pochvaloval si Ranieri po výhrách v Bruggách, nad Portem a Kodaní.

Pokud dánského mistra porazí Leicester i na jeho stadionu, v nejkratší možné době postoupí do osmifinále. „Máme všechno ve svých rukou. Můžeme napsat novou kapitolu příběhu o Leicesteru,“ dodal italský kouč.

Zmiňovaný příběh zatím může být jen o postupu z nepříliš těžké skupiny Ligy mistrů, ale nakonec bude třeba stejně senzační jako ten předchozí.

Středeční program Champions League (20:45):

Dortmund-Sporting
Kodaň-Leicester
Porto-Bruggy
Juventus-Lyon
Legia-Real Madrid
Monako-CSKA Moskva
Sevilla-Dinamo Záhřeb
Tottenham-Leverkusen

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme