Pořiďte si knížky do ucha. Startuje Velký audioknižní čtvrtek!

Kdo nestíhá knížky číst, může je poslouchat. Milovníci audioknih si do sbírky můžou pořídit dalších devět cédéček. Startuje Velký audioknižní čtvrtek! Vydavatelé pustí do světa pohádky, klasické romány nebo krátké texty úspěšné blogerky.

Nejočekávanější je ale bestseller Divoké labutě. Nelítostný příběh tří žen čte v nové audioknize herečka Hana Maciuchová. Spisovatelka Jung Chang se narodila v Číně, ale odstěhovala se do Velké Británie, kde žije dodnes.


Kniha je neuvěřitelně silná svým tématem a samozřejmě i svým příběhem. Myslím si, že ta přitažlivost je pro nás v tom, když získáváme nějaký dějinný obraz na konkrétním příběhu člověka – na způsobu jeho chování, vystupování, jeho reakcích. A to je v téhle knize naprosto nevyzpytatelné. Aleš Vrzák, režisér

O sobě, své matce a babičce napsala příběh tří generací žen. Zároveň popisuje zlomy v dějinách novodobé Číny a odkrývá třeba i tajemství kultu Mao Ce-tunga.

Knihu načetla Herečka Hana Maciuchová. A čím pro ni Divoké labutě jsou? „Poznáním tíhy života, toho, že funguje láskyplnost i v mezních situacích a že manipulace, kterou si někteří dovolují, konkrétně Mao Ce-tung, byla zrůdná.“

Milovníci audioknih se kromě Divokých labutí můžou těšit třeba na Kafe a cigárko od populární herečky a blogerky Marie Doležalové nebo na klasiku. Jako audiokniha vychází i román Na větrné hůrce od Emily Brontëové.

autoři: jpr , stk
Spustit audio