Ledecká bude brázdit svahy v kombinéze superhrdinky. Kostým jí navrhl bratr Jonáš

V jednadvaceti letech už stačila vyhrát celkové hodnocení Světového poháru. Ester Ledecká v minulé sezoně vládla alpským disciplínám na snowboardu a zdárně je doplňovala i závody na lyžích. Bratr Jonáš ji nejen proto, ale kvůli tomu, jak se vyrovnala se zraněními, vytvořil kombinézu připomínající kostým akční superženy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká s bratrem Jonášem, který navrhuje design kombinéz

Česká snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká s bratrem Jonášem, který navrhuje design kombinéz | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Léto, nebo zima? Zima. Svíčková, nebo salát? Salát. Lyže, nebo snowboard? Na poslední otázku Ester Ledecká hned neodpověděla a se smíchem nakonec řekla: „Padesát na padesát.“

Jak se dá stoprocentně připravit na snowboard i na lyže?

Mě to baví, takže pro mě je to jednoduché. Dělám to, co jsem dělala už kolik let předtím, a pořád se snažím zlepšovat a vymýšlet něco nového, aby výsledky šly nahoru. Teď jsem ve fázi, kdy už jsem se dostala do světáku i na lyžích.

Jaká byla letní příprava s ohledem na nový trenérský tým kolem vás?

V podstatě jsme jenom vyměnili týmy a trenéry, jednoho jsme přidali Banyho (pozn. red. Tomáše Banka). Na snowboard jsem vlastně vyměnila komplet tým a jsem hrozně ráda, že mám nového trenéra. Všechno je čerstvé, má nové nápady a posouváme se zase o krok dál.

Čekají vás tři světové poháry v lyžování, šest ve snowboardu a dvě mistrovství světa. Jak se díváte na svůj program?

Popravdě řečeno jsem dostala první návrh v plánu, teď už jsem dostala třetí od toho původního návrhu. Pořád se ty závody mění. Já si myslím, že toho bude možná hodně. Ale tím, že budu přeskakovat z jednoho na druhé a bude mě to bavit, což vím jistě, protože jsem závodní typ, tak si myslím, že ta sezona strašně uteče.

A myslíte, že to tělo všechno vydrží?

Doufám, že to vydrží, bude muset. Já jsem pro to udělala maximum v letní přípravě a budu pracovat se svým fyzioterapeutem, který se mnou bude všude a bude se o to muset postarat.

První závod Světového poháru pojede Ester Ledecká na lyžích, a to v kanadském Lake Louise.

Tomáš Kohout, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme