V Albánii zmizeli čeští studenti

Od začátku srpna jsou v Albánii pohřešováni tři čeští studenti, kteří podnikali cestu po balkánských horách. Poslední ověřená informace o nich pochází ze 7. srpna, kdy překročili státní hranice z Černé Hory do Albánie. Od té doby se dva mladíci a jedna dívka nikomu neozvali a nejsou o nich žádné zprávy. Rodiče informovali českou policii o případu poté, co se jejich děti v dohodnutou dobu - tedy 10. a 18. září - nevrátily do Prahy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První tajemnice českého velvyslanectví v Tiraně Petra Toufarová ČRo 1 - Radiožurnálu řekla, že po studentech se intenzivně pátrá. "S albánským ministerstvem vnitra a policií jsme v přímém kontaktu, zatím ale nemáme žádné informace. Albánie pátrá po území celé Albánské republiky. Informace o pohřešovaných studentech jsme předali šesti nejvýznamnějším albánským deníkům, které dnes už podruhé o případu informovaly, oslovili jsme také dvě místní televizní stanice. Albánská policie nevylučuje možnost, že studenti opustili albánské území."

Kateřina Pospíšilová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme