Slepovaná obrana Liberce v Itálii trpěla. Snad se Hovorka brzy vrátí, zoufali si suplující stopeři

Fotbalová Evropská liga má za sebou čtyři kola základních skupin, Liberec už je ale téměř bez šance na postup do play-off. Do kritické situace se Slovan dostal utkáním ve Florencii, kde s domácí Fiorentinou prohrál 0:3. Předzvěstí špatného výsledku byla už situace z 15. minuty – do té doby jediný zdravý střední obránce David Hovorka si poranil koleno a zápas pro něj skončil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Vladimír Coufal dobíhá Chorvata Nikolu Kaliniče z Fiorentiny

Liberecký Vladimír Coufal dobíhá Chorvata Nikolu Kaliniče z Fiorentiny | Zdroj: ČTK

Když David Hovorka odcházel ze hřiště, začaly se Severočechům hroutit veškeré plány na zisk tolik důležitých bodů.

Od té chvíle byla obranná čtveřice Slovanu jen zvláštním mixem hráčů látajících díry v sestavě, takže i trenér Jindřich Trpišovský označil Hovorkovo střídání za klíčový moment.

Přehrát

00:00 / 00:00

Máme takovou marodku, že co má nohy a ruce, hraje, komentoval absence libereckých fotbalistů Vladimír Coufal

„Je to hráč, který je pro nás vzadu klíčový. Po jeho zranění jsme na hřišti neměli ani jednoho stopera. A když hrajete Evropskou ligu ve Fiorentině v takovém složení obrany, nějaký dopad to má,“ posteskl si liberecký kouč.

Když se po čtvrt hodině hry otočil směrem k lavičce, uviděl nerozehraného obránce Pokorného s obvázaným kolenem a další stopeři libereckého lazaretu sledovali zápas kvůli zranění jen z tribuny. Rázem tak vznikla zbrusu nová dvojice středních obránců.

Potíž byla snad jen v tom, že Vladimír Coufal ani střídající Milan Nitrianský na tomhle postu v dospělém fotbale snad nikdy předtím nenastoupili.

„Máme takovou marodku, že co má nohy a ruce, hraje. Doufám, že David (Hovorka) se nezranil na dlouho a nezůstanu tam natrvalo,“ řekl Coufal a Nitrianský ho doplnil: „Není zbytí. Nejsme klasičtí stopeři a návyky, které máme z krajních postů, jsou úplně jiné.“

A to se samozřejmě na hře projevilo. Navíc když proti Liberci stála Fiorentina, Slovan vyrobil řadu chyb a nechal hrát soupeře do otevřené obrany plné hráčů suplujících na svých postech. Výsledkem byl tříbrankový rozdíl ve skóre.

„Bylo to na jednu bránu. Musíme konstatovat, že Fiorentina vyhrála zaslouženě. Máme jeden bod a čeká nás doma Karabach, proti němuž budeme chtít vyhrát,“ přemýšlel už Trpišovský o dalším utkání základní skupiny. Jenže ani dvě výhry ve zbývajících duelech nemusí jeho týmu stačit k postupu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme