V Brně se našla puma z druhé světové války. Policie evakuuovala stovky lidí

V Brně v Řípské ulici se v pátek našla puma z 2. světové války, policie evakuovala stovky lidí z nákupního centra a přilehlého bytového domu. V místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Ulice byla částečně uzavřená. Policie již pumu ze Slatiny odvezla, evakuovaní lidé se mohou vrátit. Událost se obešla bez zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli nalezené pumy v Brně musela policie odklonit dopravu

Kvůli nalezené pumy v Brně musela policie odklonit dopravu | Zdroj: ČTK

"Na místě probíhala evakuace obytného domu, kde se puma našla a přilehlého nákupního centra. Policie musela také odklonit dopravu z přilehlé ulice," řekl pro Český rozhlas policejní mluvčí Pavel Šváb.

V místě podle mluvčího zasahovaly desítky policistů. Jak Šváb uvedl, nevybuchlá puma se našla při výkopových pracích na stavbě parkoviště.

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) řekl, že evakuace se odhadem dotkla zhruba jednoho tisíce lidí.

České dráhy kvůli nálezu pumy v brněnské čtvrti Slatina zastavily provoz mezi stanicemi Brno-Slatina a Šlapanice. Odklánějí vlaky dálkové dopravy.

Řípská ulice v Brně | Foto: Google Maps

Hasiči měli na místě vůz z cisternou. "Policie si od nás cisternu z preventivních důvodů vyžádala," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Událost komplikovala veřejnou hromadnou dopravu. Linky 31 a 76 byly odkloněné, zpoždění na linkách dosahovalo podle webu dopravního podniku kvůli zvýšené hustotě dopravy až 45 minut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme