New York děsí výhružka Al-Káidy. Policie vyhlásila před volbami teroristický poplach

Newyorské bezpečnostní sbory o víkendu vstoupí do stavu pohotovosti kvůli hrozbě teroristických útoků v době nadcházejících prezidentských voleb. Podle televize CBS News získaly tajné služby informace o možném pondělním úderu radikální muslimské organizace Al-Káida.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vůz newyorské policie v Ozone Parku, kde došlo k vraždě imáma a jeho pomocníka (ilustrační foto)

Vůz newyorské policie v Ozone Parku, kde došlo k vraždě imáma a jeho pomocníka (ilustrační foto) | Foto: CC BY-SA 3.0, Youngking11

Pohotovost vyhlašují úřady i na dalších místech Spojených států, spekuluje se, že terčem mohou být i státy Texas či Virginie. Konkrétní místa ale média nezmiňují.

Dopravní podnik států New York a New Jersey Port Authority of New York and New Jersey, který spravuje mosty, tunely, přístavy, letiště a další klíčové transportní uzly, již byl o hrozbě informován. Podnik oznámil, že nadále udržuje vysoký stupeň ostrahy na všech místech pod jeho správou, podrobnější informace ale podle Reuters neposkytl.

Úspěšný útok amerických dronů. V Afghánistánu zabily dva velitele Al-Káidy

Číst článek

Newyorská policie sdělila, že varování od federálních úřadů není nijak konkrétní a že hrozbu specialisté vyhodnocují. Policie v této věci spolupracuje s Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI). Ten záležitost nijak nekomentoval.

Reuters s odvoláním na nejmenovaného vládního představitele napsal, že tajné služby získaly jisté zpravodajské informace o možném útoku Al-Káidy v době voleb. Federální agentury pak preventivně státní a místní úřady varovaly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme