Ministři i slavní sportovci dorazili na slavnostní otevření nové multifunkční sportovní haly

5. listopad 2016

Sportovní gymnázium v Plzni prochází rokem plným změn. Po akci kulový blesk, během které se celá škola přestěhovala ze Slovan do blízkosti atletického stadionu ve Skvrňanech, došlo i na slavnostní otevření nové multifunkční haly. Sloužit bude hlavně házenkářům, volejbalistům, tenistům, ale i judistům.

Zřizovatelem sportovní multifunkční haly za 91 milionů je Plzeňský kraj. Hala poskytne studentům například plně vybavenou tělocvičnu pro judisty, multifunkční halu, která je zaměřena především na volejbal a házenou hlediště pro 200 diváků. V házené se dokonce počítá s ligovými zápasy žen a žáků.

Na slavnostní otevření dorazila i ministryně školství Kateřina Valachová. Nová sportovní hala ji překvapila hned v několika směrech.

„Jednak se mi líbí náklady, protože poměr cena a kvalita je obzvlášť vydařený. A je opravdu unikátní, že zřizovatel takovým způsobem financuje sportovní halu jak směrem ke gymnáziu tak k otevření vůči ostatním sportovním klubům v okolí. To je výjimečné a nebývá to pravidlem,“ pochvalovala si Kateřina Valachová.

O halu je velký zájem a žádosti z plzeňských klub se hromadí

„Hala by mohla být vytížena od osmi hodin ráno do deseti hodin večer sedm dní v týdnu. Plánuji to tak a už teď mám hodné žádostí od plzeňských klubů,“ uvedla ředitelka sportovního gymnázia Milena Majerová.

Naprosto výjimečné podmínky mají v nové hale judisté, kteří můžou využívat speciální tělocvičnu s odpruženou podlahou a také vlastní posilovnu.

Nadšená z nové haly byla i česká tenistka a také kdysi studentka plzeňského sportovního gymnázia Andrea Hlaváčková. A i když si nostalgicky zavzpomínala na původní školu v Táborské ulici, tak si myslí, že tento nádherný nový prostor bude děti motivovat ke sportu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio