Tenista Murray se stane světovou jedničkou. Djokovič se s trůnem rozloučí po více než dvou letech

Tenista Andy Murray se stane díky postupu do finále v Paříži novou světovou jedničkou. Na poslední krok se ale příliš nenadřel, protože jeho semifinálový soupeř Kanaďan Raonic do boje o finále kvůli zranění nenastoupil. Murray v čele zebřičku střídá Novaka Djokoviče, jenž byl hráčem číslo jedna nepřetržitě od července 2014.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Andy Murray se stane světovou jedničkou

Tenista Andy Murray se stane světovou jedničkou | Zdroj: Reuters

Až bude v pondělí vydán nový světový zebřiček ATP, bude na jeho čele nově jméno Andyho Murrayho. Skotský tenista totiž po turnaji v Paříži předstihne Srba Novaka Djokoviče, jenž ve Francii skončil už ve čtvrtfinále.

Djokovič se na prvním místě žebříčku ATP držel nepřetržitě od 7. července 2014, což představuje dobu rovnou 122 týdnům. Celkově ve své kariéře pak Srb vévodil tenistům 223 týdnů.

Tomu je však nyní, minimálně pro určitý čas, konec, když poprvé v kariéře bude světovou jedničkou vítěz letošního Wimbledonu Andy Murray.

Skotský tenista se stane v pořadí 26. světovou jedničkou od zavedení žebříčku v roce 1973. Navíc se mu to podaří jako prvnímu Britovi.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme