Volejbalistky Prostějova i přes prohru vyřadily maďarské Békéscsaby a živí šanci na účast v LM

Volejbalistky Prostějova si zahrají o postup do základní skupiny Ligy mistryň. A to i přes včerejší porážku 2:3 doma s týmem Békéscsaby. Před tím totiž Češky v prvním vzájemném souboji v Maďarsku vyhrály 3:0 a vybojované úvodní dva sety v odvetě jim tak stačily k postupu do třetího kola kvalifikace prestižní evropské soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistky Prostějova

Volejbalistky Prostějova | Foto: VK Agel Prostějov

Maďarský mistr zvítězil v Prostějově na hřišti a v hlasitosti povzbuzování měl od začátku převahu i v hledišti. Spokojenější ale byli po utkání domácí.

„Zvládli jsme to fantasticky – bojovností a touhou, i když se nám moc nedařilo. I tak jsme to zvládli a za to jim patří velký dík,“ chválil nakonec i přes porážku své hráčky prostějovský trenér Peter Goga.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zvládli jsme to fantasticky – bojovností a touhou, říkal po vítězství prostějovských volejbalistek nad Békéscsabou jejich kouč Peter Goga

Hodně velký kámen mu spadl ze srdce hlavně po první sadě, kterou jeho celek vyhrál 33:31.

„Tam to bylo hodně o fous, měly jsme i štěstí. Na druhou stranu soupeřky měly štěstí ve čtvrtém setu, který byl 29:27, takže se to štěstí přelívalo na obě strany,“ zhodnotila zápas prostějovská volejbalistka Julie Kovářová. Příliš ji tedy ani nemrzela ani ztráta vedení 2:0.

„Když budeme takto dál postupovat, tak nevadí, když prohrajeme. Je to ale varování, že se nesmíme nechat uspokojit. Na druhou stranu jsme postoupily, což jsme chtěly. Můžeme tedy slavit, protože jsme splnily to, co jsme možná ani nečekaly. Nečekaly jsme, že u nich vyhrajeme 3:0. Věděly jsme, že to tady bude boj o každý set,“ dodala Julie Kovářová.

Boj o každý set čeká prostějovský tým i ve třetím kole kvalifikace Ligy mistryň, v kterém se střetne s polskou Gornicou. Poprvé 15. listopadu v domácí hale.

Tomáš Minarčík, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme