Kov už netáhne. Zloději začali ve velkém krást dřevo, tvrdí městská policie na Karvinsku

Po zpřísnění pravidel na výkup kovů si našli zloději nové živobytí. Kradou dřevo. To následně prodají za velké peníze. Na Karvinsku vznikly dokonce velké organizované skupiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

profimedia-0282194733.jpg

profimedia-0282194733.jpg | Foto: Fotobanka Profimedia

„Změnou legislativy došlo k tomu, že ze šroťáků se nám stali dřevorubci. Teď nám spíš v lesích kradou dřevní hmotu,“ vysvětlil ředitel Městské policie v Orlové Roman Galia (ČSSD).

„Je to dáno tím, že máme velké areály po šachtách, spoustu hald, na kterých je dřevní hmota. Jsou to náletové stromy. Takže to teď vysekávají a kradou dřevo, protože ho následně prodají za nemalé peníze,“ dodal Galia.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zloději kovů začali krást dřevo. Více si poslechněte v reportáži Andrei Čánové.

Stejná situace je i v sousední Karviné. Zástupce ředitele městské policie Václav Ožana byl přímo u zásahu proti organizované skupině zlodějů dřeva. „Přijeli na místo s vozidlem, byli vybaveni motorovými pilami a rozhodně se nespokojovali jen s náletovými dřevinami. Káceli stromy o průměru 30, 40 centimetrů,“ řekl Ožana.

Lesníky na Olomoucku trápí zloději dřeva. Ukradli i nastraženou fotopast

Číst článek

Strážníci proto teď s nástupem chladného počasí posilují hlídky a okrajové části, kde se haldy nacházejí, kontrolují častěji. Používají také dalekohledy s nočním viděním, aby pachatele odhalili.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme