Připravil válečného veterána o 150 tisíc, po měsících se sám udal policii

Zloděj, který ukradl dvaadevadesátiletému veteránovi z druhé světové války jeho celoživotní úspory, se sám přihlásil na policii poté, co vyšetřovatelé minulý týden zveřejnili jeho fotku z bankomatu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muž,který ukradl úspory veterána.jpg

Muž,který ukradl úspory veterána.jpg | Foto: Česká televize

Brigádní generál Miloslav Masopust nahlásil v únoru ztrátu své peněženky, ve které měl doklady, peníze a platební kartu i s PIN kódem. Až po dvou měsících ale zjistil, že mu někdo vybírá peníze z účtu, a kartu zablokoval.

„Z banky přišlo vyúčtování, teprve tak jsme zjistili, že se z ní odečítaly částky. Manžel celou dobu nevybíral a kartu nepoužíval,“ řekla České televizi manželka veterána Helena Masopustová.

Zloděj, který peněženku našel na ulici, postupně vybíral z karty peníze v několika obcích na Příbramsku. Generálovi ukradl 150 tisíc korun, které si poškozený léta šetřil. Zloděj musel kartu použít více než desetkrát, protože týdenní limit na ní byl 15 tisíc korun, informovala Česká televize.

Místa kde zloděj vybíral peníze z bankomatů.jpg | Foto: Česká televize

Místa, kde zloděj zloděj vybíral peníze z bankomatů

Policistům se nepodařilo pachatele vypátrat, proto 2. listopadu zveřejnil fotky podezřelého z kamer v bankomatech, které k výběrům použil. Už dva dny poté se zloděj sám udal, jak potvrdila mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

„V pátek 4. listopadu se po zveřejnění případu v médiích přišel osmapadesátiletý muž sám přihlásit na policejní služebnu, kde se ke svému jednání doznal. Svého jednání lituje a je prý připraven odcizené úspory poškozenému vrátit,“ řekla Martínková. Podle ní se jedná o muže, který zatím nebyl odsouzen za žádný majetkový trestný čin.

Válečný veterán Miloslav Masopust.jpg | Foto: Česká televize

Válečný veterán brigádní generál Miloslav Masopust

Muž,který ukradl úspory veterána.jpg | Foto: Česká televize

Fotografie muže, který z bankomatu vybíral životní úspory válečného veterána.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme