Na zesnulého Svatoše vzpomínali hráči jeho bývalých týmů. Byl skvělým spoluhráčem, shodli se

V neděli obletěla hokejový svět smutná zpráva, že ve věku 34 let zemřel v Denveru bývalý slovenský útočník Marek Svatoš. Bez známek života ho doma našla jeho manželka. Tragická událost zasáhla i týmy, ve kterých rodák z Košic působil. Mezi nimi bylo i Colorado Avalanche, s nímž účastník olympijských her spojil nejlepší roky své kariéry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Colorada Avalanche

Hráči Colorada Avalanche | Zdroj: Reuters

„Celá organizace Colorada Avalanche je zarmoucena touto zprávou. Marek byl ohromnou personou, talentovaným hráčem a skvělým spoluhráčem. Naše myšlenky, modlitby a nejhlubší soucit jsou s jeho manželkou, dětmi a celou rodinou,“ uvedl v oficiálním prohlášení generální manažer týmu Joe Sakic.

Svatoš v dresu Colorada zasáhl do šesti ročníků NHL – nejlépe se mu vedlo v sezoně 2005/06, kdy v 61 zápasech vstřelil přes třicet gólů a připsal si 50 bodů. Celkově pak v nejprestižnější zámořské lize odehrál 344 duelů základní části, z toho 316 v Coloradu.

Ke smutné události se vyjádřili i další členové týmu z Denveru, kde Slovák strávil poslední roky svého života po kariéře.

„Jsem zarmoucen zprávou o úmrtí bývalého spoluhráče z Colorada, Marka Svatoše. Byl skvělým člověkem a hokejistou,“ napsal na Twitteru kapitán Colorada Matt Duchene. Ten si se Svatošem zahrál v sezoně 2009/10, kdy slovenský hokejista končil v Coloradu, zatímco on sám prožíval nováčkovskou sezonu.

Jen chvíli poté však už Duchene společně s jeho současnými spoluhráči vyjel na led k dalšímu zápasu. Ten se odehrál v St. Louis, kde místní klub před začátkem duelu vyhlásil minutu ticha k uctění památky bývalého hráče, jenž po sobě zanechal manželku a dvě malé děti. Samotný zápas pak vyhráli domácí Blues.

Na Svatoše se však nevzpomínalo pouze v NHL. Minuta ticha byla držena i před utkáním AHL mezi Hershey Bears, za které v minulosti zesnulý hráč hrál, a Albany Devils. V tomto případě vítězství získal bývalý celek Marka Svatoše, když i s českým útočníkem Jakubem Vránou v sestavě bral výhru 4:0.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme