Expolicista Kadlec přišel o řidičský průkaz. Magistrát mu ho odebral kvůli třetí dopravní nehodě

Bývalý policista Karel Kadlec přišel o řidičské oprávnění. Jak zjistil Zpravodajský web Českého rozhlasu, kvůli srpnové dopravní nehodě na pražských Vinohradech mu ho odebral pražský magistrát. Bývalý lektor Policejní akademie byl nedávno odsouzen za nehodu z loňského března, za řízení v opilosti mu soud uložil osmiměsíční podmínku a dvouletý zákaz řízení. Naopak nehoda z dubna, kdy opět pod vlivem alkoholu a léků naboural tři desítky aut, je stále v policejním šetření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý policista Karel Kadlec.

Bývalý policista Karel Kadlec. | Foto: Filip Jandourek

Šestačtyřicetiletý Karel Kadlec boural letos v srpnu na pražských Vinohradech. Při v pořadí třetí dopravní nehodě na křižovatce Korunní a Budečské ulice poškodil dvě zaparkovaná auta.

Mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová tehdy uvedla, že řidič byl "zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné a psychotropní látky." Dechovou zkoušku a lékařskou prohlídku Kadlec tehdy odmítl.

Bývalý policista Kadlec možná znovu boural, na Vinohradech měl poškodit dvě auta

Číst článek

Podle magistrátních úředníků, kteří případ dostali na starosti, spáchal Kadlec přestupek. "Na základě provedeného dokazování v rámci ústního jednání bylo vydáno rozhodnutí o přestupku, kterým byl pan Kadlec shledán vinným," uvedl pro Zpravodajský web Českého rozhlasu Vít Hofman, mluvčí magistrátu. Mimo jiné i proto, že se na místě odmítl podrobit dechové zkoušce.

Kadlec nakonec dostal pokutu a byl mu uložen i zákaz řízení. Na jak dlouho, mluvčí ale neupřesnil. Teoreticky mohl být Kadlec potrestán zákazem řízení až na dva roky a pokutu mohl dostat až do výše padesáti tisíc korun.

K ústnímu jednání, které se zabývalo Kadlecovou třetí nehodou, se expolicista účastnil osobně minulý týden. Podle mluvčího se na místě vzdal práva na odvolání. "Výše uvedené rozhodnutí tak nabylo právní moci," doplnil Hofman s tím, že tím je celé řízení ve věci ukončeno.

Informaci o tom, že nemůže řídit, potvrdil Zpravodajskému webu Českého rozhlasu také sám Kadlec. "Když to říkal magistrát, tak to tak musí být, ne?" odpověděl na dotaz.

Dopravní nehody Karla Kadlece

Dopravní incident z letošního srpna přitom není jediný, kvůli kterému se Kadlec dostal do hledáčku policie a úřadů. Letos v dubnu naboural na Vinohradech zhruba třicet automobilů. Podle státního zastupitelství byl pod vlivem alkoholu a dosud nezjištěných léků. Tato nehoda je stále v šetření.

Za jinou dopravní nehodu už ale stanul před soudem. Loni v březnu podle soudu neubrzdil svůj jeep a narazil do auta, které před ním zastavilo na přechodu pro chodce. Poté ještě naboural do vozu asistenční služby. Přivolaná policejní hlídka mu tehdy v dechu naměřila 1,5 promile alkoholu, odběr krve u lékaře Kadlec tehdy odmítl.

Hana Mazancová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme