Z Českého svazu bojovníků za svobodu odcházejí další lidé. Tentokrát pozůstalí po lidické ženě Anně Nešporové

Z Českého svazu bojovníků za svobodu odchází další dvě osobnosti. Opustit spolek se rozhodl Antonín Nešpor se svou dcerou Pavlou. Jde o pozůstalé po lidické ženě Anně Nešporové. Antonín, který je zároveň předsedou Občanského sdružení Lidice, řekl Radiožurnálu, že mu vadí hlavně nedemokratický přístup uvnitř organizace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český svaz bojovníků za svobodu opouští další osobnosti

Český svaz bojovníků za svobodu opouští další osobnosti | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

„Ta poslední kapka, kterou přetekl pohár té nedemokratičnosti, bylo vyloučení členů svazu bez diskuze. A to jen kvůli tomu, že neměli stejné názory jako vedení,“ říká bývalý člen Českého svazu bojovníků za svobodu Antonín Nešpor.

Minulý týden se z Českého svazu bojovníků za svobodu rozhodl odejít například historik Eduard Stehlík nebo Eva Lišková, která přežila Osvětim.

Bojovníka za svobodu Vodičku trápí dluhy přes dva miliony. Nesplácí osm let, stěžuje si věřitelka

Číst článek

Jedna z vyloučených členek - historička Gabriela Havlůjová chce založit nový spolek. Jeho jméno zveřejní ve středu po ustavující schůzi. Vedení Českého svazu bojovníků za svobodu tvrdí, že odcházejí jen jednotlivci. Další lidí se prý do svazu hlásí.

Veronika Hlaváčová, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme