Trump očima evropských deníků: Svět vzhůru nohama. O-ou! O můj Bože!

Překvapivá výhra Donalda Trumpa se odráží nejen na stránkách amerických deníků, ale i těch evropských. Ty vidí stavebního magnáta jako velkou neznámou i ohromný šok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

The Sun

The Sun | Foto: ZW ČRo

Poměrně emocionálně zareagovala už ve středu americká média. Magazín The New Yorker označil vítězství republikánského kandidáta s odkazem na známou knihu za Americkou tragédii. Deník The New York Daily New dal na svou titulní stránku Bílý dům s označením Dům hrůzy.
S netradiční titulní stranou vyšel ve čtvrtek německý deník Die Welt. „Svět postavený na hlavu,“ píše na stránce otečené příznačně celé naopak.

Die Welt | Foto: ZW ČRo

Další německý deník Die Zeit ukazuje zroněnou Sochu svobodu, kterou doplňuje velký nápis „O můj Bože!“.

Die Zeit | Foto: Die Zeit

Francouzský deník La Croix upozorňuje na to, že Donald Trump, který nikdy nebyl v politice, je pro mnohé velkým otazníkem, když na své titulní stránce píše „Neznámy“.

La Croix | Foto: ZW ČRo

Britský Daily Mirror se netají tím, že Trumpovo vítězství vidí jako katastrofu. „Co to jen udělali?“ ptá se na jeho titulní stránce brečící Socha svobody.

The Mirror | Foto: ZW ČRo

O něco vtipněji se k výsledkům staví konkurenční The Sun. Ten nechal výsledek amerických voleb okomentovat Homera Simpsona jednoduchým „O-ou“. Oblíbený animovaný seriál totiž to, že se Donald Trump stane prezidentem Spojených států, předpověděl už před několika lety.

The Sun | Foto: ZW ČRo

Na literaturu odkazují také ruské The Moscow Times, které píší „Nebezpečný nový svět“. Na mysli tak mají klasický dystopický román Konec civilizace: aneb Překrásný nový svět.

Moscow times | Foto: ZW ČRo

Jak se s volbou vypořádaly české deníky?

Titulky českých novin po vítězství Donalda Trumpa | Foto: Anna Kottová

Šok, Dům hororů, vulgarity na titulkách. Podívejte se, jak média reagovala na Trumpovo zvolení

Číst článek

Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme