Od biatlonistů odešel šéf servisu Müller. Každý je nahraditelný, neděsí se svaz

Od nové sezony se českým biatlonistům bude starat Čechokanaďan Tomáš Žídek. Nahradí Němce Daniela Müllera, který odchází k běloruské reprezentaci. Biatlonový svaz odchod výrazné postavy realizačního týmu nevnímá jako tragédii. Připomíná, že hlavními hvězdami jsou Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec a další závodníci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Servisman českých biatlonistů Danielo Müller

Servisman českých biatlonistů Danielo Müller | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Danielo Müller nás požádal na sklonku uplynulé sezóny o ukončení smluvního vztahu a jeho žádosti vedení svazu po dohodě s šéftrenérem reprezentace vyhovělo. A přestože si následně svůj krok rozmyslel, my už jsme naše stanovisko nezměnili,“ vysvětlil pro stránky biatlonového svazu jeho prezident Jiří Hamza.

Německý servisman byl výraznou tváří českého týmu nejen vizáží, ale i výsledky, kterých čeští reprezentanti na jím připravených lyží dosahovali. Smlouvu měl až do roku 2018, jenže v následující sezoně bude vybavení připravovat Bělorusům. Bude třeba pomáhat v návratu Darje Domračevové.

Vedení českého biatlonu si ale nemyslí, že by šlo o výraznou ztrátu. „Poslední dva roky neměla vzájemná spolupráce takovou dynamiku a progres. Přesněji bych to nazval stagnací,“ řekl Hamza.

Trumfem jsou sportovci, my jen poskytujeme servis

„Trumfem české reprezentace jsou Ondra, Gábina, Verča, oba Michalové, Eva, Jarda… Trumfem české reprezentace jsou samotní sportovci. My ostatní jim poskytujeme pouze servis,“ napsal následně biatlonový svaz v reakci na články, které Müllerův odchod vnímaly jako ohrožení výsledků českých biatlonistů.

„Náš tým Daniela opěvoval, když se slavilo, i držel, když se na lyžích nedařilo – v Anterselvě, Chanty-Mansijsku, Ruhpoldingu, Canmore… Proč? Protože jsme tým. Jako měl Danielo silné stránky – mokrý sníh, tak měl i slabé stránky – přemrzlý sníh,“ upozorňují biatlonisté.

Koukalovou úspěšná sezona zmohla. Vyčerpáním skončila v nemocnici, teď už ladí formu na zimu

Číst článek

Novým šéfem českého servisu bude Tomáš Žídek, který se narodil v Československu, ale vyrůstal v Kanadě a dlouhé roky tam působil také jako šéf servisu. Na jím připravených lyžích získala podceňovaná kanadská štafeta bronz na MS v Oslu.

Jeho manželkou je Švédka Anna Carin Olfssonová-Zideková, olympijská vítězka z Turína 2006.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme