Sněžná děla foukají na sjezdovky v Pardubickém kraji první sníh

10. listopad 2016

Ve skiareálech v Pardubickém kraji vrcholí přípravy na nadcházející sezónu. Provozovatelům zatím hraje do karet počasí a tak na sjezdovky dopadá první technický sníh.

Na první lyžování si ale lidé ještě nějaký čas počkají. V tuto chvíli mluví vlekaři o začátku zasněžování a už pohled na sjezdovky prozradí, že na lyžovačku to ještě není. Technický sníh se tento týden objevil v lyžařských střediscích Buková hora u Červené vody a nebo na Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem. První zkušební zasněžování má za sebou i menší skiareál Peklák v České Třebové.

Hlinsko chce letos lyžaře překvapit. Tamní Skiklub totiž dokončuje montáž nového zasněžovacího systému za 5 milionů korun, který dokáže do 100 hodin celý areál pokrýt sněhem. Práce by měly být hotové na přelomu listopadu a prosince, a i tam budou vlekaři čekat na to, až dorazí pořádný mráz.

Novinky letošní sezóny

Na Dolní Moravě budou mít letos k dispozici nové parkoviště s kapacitou 350 parkovacích míst. A během celé zimy bude v provozu i tamní Stezka v oblacích.

V pohotovosti jsou už i členové horské služby. Návštěvníků na horách je teď sice mimo hlavní sezónu míň, ale horské trasy mohou být s příchodem zimy zrádné a je třeba to mít na paměti. Záchranáři proto už jen dolaďují přípravy na zimu, chystají veškerou techniku, skútry, vozidla, čtyřkolky a záchranářské pomůcky.

Čtěte také

Od letoška navíc mají k dispozici v Čenkovicích v Orlických horách úplně novou základnu. Má lepší vybavení, větší ošetřovnu a o proti předchozí stanici je dobře vytápěná.

Aktuální situace (ráno 11. 11. 2016) v lyžarských areálech

Červená Voda:

Aktuální situace ve skiareálu Červená voda (11.11.2016)

Dolní Morava:

Aktuální situace ve skiareálu Dolní Morava (11.11.2016)

Hlinsko:

Aktuální situace ve skiareálu Hlinsko (11.11.2016)
autor: wol
Spustit audio