Moderátor Černých ovcí Vlado Štancel v 52 letech náhle zemřel. Pořad už bude navždy jiný, říká kolega

Vlado Štancel, moderátor pořadu České televize Černé ovce, ve čtvrtek náhle zemřel. Bylo mu 52 let. O tragické zprávě informuje zpravodajská ČT24 na svém webu. Do tvorby pořadu byl zapojený od roku 1995. Věnoval se ale i loutkovému divadlu, režírování her a psaní scénářů, připomíná server.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Díky pořadu Černé ovce se  dostat problém „šmejdi“ masívně mezi lidi, připomíná Vlado Štancel

Díky pořadu Černé ovce se dostat problém „šmejdi“ masívně mezi lidi, připomíná Vlado Štancel | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

Vlado Štancel pro Černé ovce natočil stovky reportáží a moderoval přes tisícovku vydání.

„Při skládání týmu jsem hledal osobnost, která bude kreativní a dokáže k publicistice přistoupit originálním způsobem. Objevil jsem Vlada, který byl v té době hercem divadla Minor. Za 21 let naší spolupráce se vypracoval z nápaditého reportéra v osobitého moderátora,“ řekl serveru ČT24 dramaturg Černých ovcí Jan Chaloupecký.

Zemřel básník a novinář Jaroslav Holoubek, bylo mu 70 let

Číst článek

„Odchodem Vlada ztrácíme kolegu, kterého nebudeme umět nahradit. Od dnešního dne už budou Černé ovce navždy jiné,“ dodal.

Štancel vystudoval loutkoherectví na DAMU. Následně působil například v pražském Minoru. V minulosti pracoval i na pořadu Česká soda a napsal také několik televizních scénářů – například k pohádce Peklem s čertem.

mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme