Budějovičtí hokejisté získali další posily

26. duben 2005

Hokejisté Českých Budějovic, kteří se po roce v první lize vrátili do extraligy, výrazně posilují.

Novými tvářemi v kádru se na konci týdne stanou obránce Zdeněk Kutlák z Karlových Varů a útočníci Viktor Hübl z Litvínova a Ondřej Veselý ze Zlína. Klub navíc jedná se Spartou o uvolnění forvarda Jindřicha Kotrly i chce získat i odchovance Václava Nedorosta, jenž letos hájil barvy Liberce. "Kutlák, Hübl a Veselý budou našimi hráči od 1. května, kdy jim vyprší smlouvy v současných klubech. Kotrla má ve Spartě ještě delší kontrakt a jeho příchod dolaďujeme," řekl ČTK sportovní manažer Českých Budějovic Jaromír Látal. První posilou Jihočechů se stal minulý týden slovenský útočník Michal Hudec ze Slovanu Bratislava.

Nedorost podepsal loni novou roční smlouvu v NHL s Floridou, která však při zrušení ročníku vypršela, aniž vešla v platnost. "S Václavem jednáme," doplnil Látal. Třiadvacetiletý univerzální útočník údajně moc neuvažuje o návratu do zámoří v nadcházejícím ročníku. "Venca má opravdu zájem hrát za České Budějovice. Smlouva by byla koncipována tak, že by se Vašek mohl po sezoně opět vrátit do NHL," řekl českobudějovický prezident Jaroslav David oficiálním stránkám klubu. Klub navíc intenzivně jedná o setrvání brankáře Calgary Romana Turka, který výrazně pomohl mužstvu k návratu do nejvyšší soutěže. "Měli bychom s Romanem v úterý mluvit," podotkl Látal. Čtyřiatřicetiletý brankář loni podepsal s Flames tříletý kontrakt s klauzulí, která Turkovi po roce umožňovala zamítnout opční právo ze strany kanadského celku. "Jsme téměř dohodnuti. Roman chce chytat už jen v Budějovicích," tvrdil David. Podle slov zástupce Turkova agenta Jaromíra Henyše se mistr světa z Vídně a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru rozhodne do konce června. "Má řadu nabídek ze zahraničí i od českých klubů. Většina z nich je dost lukrativních," uvedl Henyš.

Pětadvacetiletý Kutlák odehrál v nejvyšší soutěži za České Budějovice a Karlovy Vary 106 zápasů a připsal si 19 bodů za sedm branek a dvanáct přihrávek. V letech 2000-04 se snažil prosadit do týmu Bostonu v NHL, ale většinou působil jen na farmě v Providence. Za Bruins nastoupil šestnáctkrát a připsal si tři body za gól a dvě asistence. O rok starší Hübl v české extralize působil vedle Litvínova i v pražské Slavii, má na kontě 329 utkání a 171 bodů za 69 gólů a 102 asistencí. Sedmadvacetiletý Veselý odehrál za Zlín a Vsetín 408 duelů, v nichž nasbíral 199 bodů za 89 tref a 110 přihrávek. Po loňském zisku titulu se Zlínem odešel do ruského Novosibirsku, kde ale odehrál jen sedm utkání a vrátil se do české extraligy - nejdříve do Vsetína, pak posílil Zlín.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio