Zemřel poslední z filmových Sedmi statečných. Herci Robertu Vaughnovi bylo 83 let

V New Yorku v pátek zemřel poslední žijící hrdina legendárního westernu Sedm statečných Robert Vaughn. Třiaosmdesátiletý herec zesnul po krátkém boji s leukémií, uvedl jeho manažer Matthew Sullivan. Vaughn si zahrál ve více než 150 filmech, nejvíce ho ale proslavila televizní špionská série The Man from U.N.C.L.E.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký herec Robert Vaughn

Americký herec Robert Vaughn | Zdroj: Reuters

Mezi hollywoodské hvězdy se Vaughn zařadil už v roce 1959, kdy byl nominován na Oscara za snímek Hoši z Filadelfie. Na konci 60. let se objevil v několika známých filmech, jako byl například Most u Remagenu (natáčený také v Československu), se Stevem McQueenem ve snímku Bullitův případ nebo ve filmu Julius Caesar z roku 1970.

Na počátku 70. let se objevoval v britské televizi, posléze se vrátil zpět do USA. Ve slavném westernu Johna Sturgese Sedm statečných z roku 1960 zahrál postavu váhavého střelce jménem Lee.

V roce 1978 získal Vaughn cenu Emmy za seriál Washington: Behind Closed Door a v roce 1979 získal nominaci na Emmy za seriál Backstairs in the White House. V 90. letech se objevoval v televizních filmech nebo seriálech, jako byla Chůva k pohledání nebo Zákon a pořádek.

Vaughn po sobě zanechal manželku Lindu, syna Cassidyho a dceru Caitlin. „Pan Vaughn zesnul obklopen svou rodinou,“ uvedl jeho manažer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme