Washington se Satoranským na obhájce titulu nestačil. Český basketbalista si připsal osm bodů

Basketbalisté Washingtonu s Tomášem Satoranský v sestavě druhou výhru v řadě nepřidali, když na domácí palubovce nestačili na úřadující šampiony z Clevelandu. Jediný český hráč v severoamerické NBA v dresu poražených zaznamenal osm bodů. Na straně vítězů si 27 000. bod kariéry připsal LeBron James.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský proti Houstonu

Tomáš Satoranský proti Houstonu | Zdroj: Reuters

Washington přitom vstoupil do zápasu proti favoritovi velmi dobře, kdy ovládl první čtvrtinu v poměru 31:26. S přibývajícími minutami se však začalo lépe dařit hostům, kteří nakonec vyhráli 105:94.

Cleveland se mohl opřít především o výkon Kyrie Irvinga, jenž byl s 29 body nejproduktivnějším mužem zápasu. Jen o dva body méně nasbíral LeBron James – ten navíc na začátku zápasu oslavil svůj jubilejní 27 000. bod v kariéře. V historické tabulce je před ním pouze devět hráčů.

Čech Tomáš Satoranský tentokrát odehrál 20 minut, během nichž stačil svému týmu přispět osmi body, čímž si vyrovnal kariérní maximum. Kromě toho si Satoranský své statistiky vylepšil dvěma doskoky a stejným počtem asistencí.

Příští duel čeká hráče Washingtonu již v sobotu večer, kdy změří síly s Chicagem. Vzhledem k tomu, že se jedná o druhý zápas ve dvou dnech, je možné, že Satoranský dostane příležitost v základní sestavě na úkor hlavní hvězdy Wizards Johna Walla.

Výsledky NBA:
Boston - New York 115:87, Charlotte - Toronto 111:113, Oklahoma City - LA Clippers 108:110, Orlando - Utah 74:87, Philadelphia - Indiana 109:105 po prodl., Portland - Sacramento 122:120 po prodl., San Antonio - Detroit 96:86, Washington - Cleveland 94:105 (za domácí Satoranský 8 bodů, 2 doskoky, 2 asistence).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme