Mark Zuckerberg a další uživatelé jsou mrtví, vzpomínejme, ohlásil chybně Facebook

Velké množství uživatelů sociální sítě Facebook bylo v pátek kvůli neobvyklé programové chybě na svých profilech označeno za mrtvé. Stalo se tak i šéfovi Marku Zuckerbergovi. Chyba byla po chvíli opravena a vedení facebooku se za ni omluvilo, napsal zpravodajský server BBC News.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Zuckerberg, zakladatel a majitel Facebooku

Mark Zuckerberg, zakladatel a majitel Facebooku | Foto: Andrew Feinberg, CC BY 2.0

„Doufáme, že lidé, kteří milovali Marka, najdou útěchu ve věcech, jež sdílejí ostatní, aby si připomněli a oslavili jeho život," objevilo se na banneru na Zuckerbergově účtu.

Uživatelé, u nichž byl omylem nastaven zvěčněný profil, rychle ujišťovali své přátele a příbuzné, že jsou stále naživu. Mnozí připojili i vtipné komentáře.

„Facebook uzavírá jeden z nejdelších týdnů v amerických dějinách prohlášením, že jsou všichni mrtví," konstatoval technologický server The Verge v narážce na zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem.

„Byla to strašlivá chyba a my jsme ji už opravili. Velmi se omlouváme za to, co se stalo," uvedl mluvčí facebooku.

Facebook zavedl možnost nastavení zvěčněného profilu v roce 2015 poté, co množství rodinných příslušníků žádalo o přístup na účty zesnulých blízkých. Vzpomínkový účet může spravovat pověřená osoba. Alternativou je úplné smazání účtu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme