Špotáková může poosmé ovládnout anketu Atlet roku. Vytvořila by tím rekord

Oštěpařka Barbora Špotáková může překonat další zajímavou metu. Bronzová medailistka z letních olympijských her v Riu je v desetičlenné nominaci na českého Atleta roku. Pokud večer tuto anketu ovládne, bude to už po osmé. A to se v historii ještě žádnému sportovci nepovedlo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Sedmkrát vyhráli anketu o nejlepšího českého, potažmo československého atleta roku, kromě Barbory Špotákové také koulařka Helena Fibingerová a oštěpař Jan Železný.

Světová rekordmanka v oštěpu má k osmému triumfu poměrně blízko, protože z vrcholu sezony v brazilském Riu kromě ní žádný jiný Čech medaili nepřivezl. A další cenný kov ji motivuje k tomu, aby i v 35 letech přemýšlela o dalším čtyřletém olympijském cyklu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stále si myslím, že mám tomu sportu co dát, říká 35letá oštěpařka Barbora Špotáková, která útočí na osmý triumf v anketě Atlet roku

Trénovat sama sebe

„Stále si myslím, že mám tomu sportu co dát, protože už trénuji s těmi mladšími a můžu jim něco předat. Trénovat sama sebe a zároveň pomáhat těm mladším, tak to je pro mě teď taková zlatá střední cesta, kterou vidím jako můj výhled do dalších let,“ líčí Špotáková.

A přestože dvojnásobná olympijská vítězka je favoritkou ankety, zajímavé bude, jak vysoko ohodnotí atletičtí činovníci, trenéři a novináři překvapivý triumf oštěpaře Jakuba Vadlejcha v celkovém pořadí Diamantové ligy. A mezi nejlepší desítkou je i loňská vítězka Atleta roku - překážkářka Zuzana Hejnová.

Bolt ve filmu poodkryje své soukromí. Můj život není tak jednoduchý, jak se zdá, říká sprinter

Číst článek

„Bylo hrozně znát, že jsem neměla naběhané závody. Jsem ráda, že jsem mohla vůbec startovat,“ vyprávěla po finálovém olympijském závodě, kde přišla o medaili až za poslední překážkou právě Zuzana Hejnová.

Slavnostní vyhlášení ankety Atlet roku začne ve 21.40 a zhruba hodinu poté bude znám vítěz.

Jakub Marek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme