'Rozmazlený spratek' i hudební ikona. Idol náctiletých Bieber vystoupí v Praze, koncert je vyprodaný

V pražské O2 Aréně v sobotu večer vystoupí kanadský popový zpěvák Justin Bieber. Do Prahy přijíždí vůbec poprvé. Po městech jako Berlín nebo Mnichov představí v české metropoli své poslední album Purpose.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Justin Bieber v klipu What Do You Mean?

Justin Bieber v klipu What Do You Mean? | Foto: YouTube. com

Zatímco pro mnohé je Bieber symbolem kýčovitosti a povrchnosti populární hudby a má kvůli svým manýrům pověst 'rozmazleného spratka', pro část teenagerů je idolem současné hudební scény.

Dvaadvacetiletý Bieber je znám nejen kvůli své hudbě, ale i řadou skandálů. V několika zemích se musel zpovídat z bezohledného řízení pod vlivem návykových látek a bez řidičského průkazu, z napadení nebo házení vajíček na sousedův dům.

Jak oslovit dospělé publikum

Jeho fanoušky jsou většinou náctiletí. Bieber by ale chtěl oslovit i dospělé publikum - otázka je, jestli se mu to může povést, zamýšlí se hudební dramaturg Radia Wave Jiří Špičák.

„Současní fanoušci na to úplně tak moc neslyší a vlastně je to ani moc nezajímá, jestli se ten jejich idol bude nějak vyvíjet. Tihle fanoušci chtějí, aby jejich idoly nezestárly a zůstaly úplně stejné. Což Bieber samozřejmě logicky nechce,“ míní Špičák.

Bieber se narodil 1. března 1994 ve Stratfordu v kanadské provincii Ontario. Svoji kariéru nastartoval díky internetovému kanálu YouTube, kam začala jeho matka nahrávat videa, na kterých Bieber zpíval hity slavných zpěváků Stevieho Wondera nebo Michaela Jacksona. Debutové album My World vydal v roce 2009 a v Kanadě a USA za jeho prodeje získal trojnásobné ocenění platinovou deskou.

Za svoji krátkou kariéru stihl Bieber získat mnoho dalších hudebních cen. V roce 2012 se stal držitelem American Music Awards, kde byl vyhlášen umělcem roku a mohl se radovat i z cen za nejpopulárnějšího popového nebo rockového umělce a za nejlepší popové album roku.

Čtyřikrát v řadě si odnesl cenu pro nejlepšího zpěváka na slavnostním udílení Evropských hudebních cen (EMA) televizní stanice MTV. Letos získal tři ceny, včetně té pod názvem Biggest Fans, určující množství fanoušků.

Koncert v O2 areně je beznadějně vyprodaný. Lístky doslova zmizely v prvních hodinách po zahájení předprodeje.

ČTK, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme