Příští týden se oteplí až na 11 stupňů, bude ale hodně pršet, varují meteorologové

Současné chladné počasí vystřídá uprostřed příštího týdne oteplení. Teploty se mohou vyšplhat až na 11 stupňů Celsia. Meteorologové ale očekávají po víkendu větší množství srážek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počasí, déšť, bouřka, bouřky, prší (ilustrační foto)

Počasí, déšť, bouřka, bouřky, prší (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná

Na horách bude sněžit nebo padat déšť se sněhem. Ve zbytku České republiky bude ale spíše pršet. V noci ze soboty na neděli má ještě stále mrznout. Proto hrozí na mnoha místech náledí a v Beskydech sněhové jazyky, informovali meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pondělí a úterý vystoupá teplota přes den maximálně ke třem stupňům nad nulou. V noci na středu ale začne ovlivňovat počasí v Česku teplá fronta. Nejtepleji bude pravděpodobně ve čtvrtek, kdy bude až 11 stupňů. Bude pršet, místy lze očekávat mrznoucí déšť a ledovku.

Hustá mlha, prudký déšť nebo sněžení. Řidiči musí za špatného počasí rozsvítit mlhovky

Číst článek

Od pátku do neděle předpovídají meteorologové na většině území občasný déšť, na horách postupně déšť se sněhem nebo sněžení. Teploty o víkendu se mají pohybovat od čtyř do osmi stupňů.

Další dva týdny budou teploty i srážky průměrné. Nelze ale vyloučit krátkodobé výkyvy. Nejchladněji má být v týdnu od 5. prosince, uvedl Český hydrometeorologický ústav v pravidelném měsíčním výhledu. Nejvíce srážek má spadnout příští týden.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme