Motocyklový závodník Kornfeil zakončil sezonu v MS sedmým místem

Závodník Jakub Kornfeil zakončil letošní sezonu v nejslabší třídě mistrovství světa silničních motocyklů sedmým místem, které vybojoval na okruhu ve španělské Valencii. Druhý český zástupce v Moto3 Karel Hanika, jenž ve Velké ceně Valencie startoval na divokou kartu, skončil mimo body na 22. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kornfeil na dráze ve Valencii

Jakub Kornfeil na dráze ve Valencii | Zdroj: ČTK

Třiadvacetiletý Kornfeil sice nenavázal na druhé místo z předchozího závodu v Malajsii, ale i tak si díky dalšímu umístění v první desítce s přehledem pojistil konečné osmé místo v tabulce mistrovství světa, čímž si vytvořil nové kariérní maximum.

Kornfeil do závodu ve Valencii startoval až z osmé řady, ale především díky dobrému startu se rychle dostal do první desítky. V určitých fázích závodu se český jezdec pohyboval i na páté pozici, ale nakonec si dojel pro body za sedmé místo, kterým se rozloučil s motocyklem Honda. Od příští sezony totiž bude v mistrovství světa startovat se strojem Mahindra.

Opačný průběh závodu než Kornfeil prožil ve Valencii Karel Hanika. Ten sice startoval z desátého místa, ale postupně se propadal a dojel až na 22. příčce.

Z vítězství v závodě Moto3 se radoval již jistý mistr světa Brad Binder z Jihoafrické republiky před Španělem Joanem Mirem.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme