Trump drží slovo. Chce vyhostit až tři miliony nelegálních přistěhovalců, hlavně zločinců a členy gangů

Nově zvolený americký prezident Donald Trump se drží svých předvolebních slibů. V rozhovoru pro televizi CBS řekl, že plánuje vyhostit až tři miliony nelegálních přistěhovalců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz amerických prezidentských voleb Donald Trump

Vítěz amerických prezidentských voleb Donald Trump | Zdroj: Reuters

„To, co uděláme, je, že sebereme lidi, kteří jsou zločinci, kteří mají záznam v trestním rejstříku, kteří patří ke gangům, kteří pašují drogy, bezpochyby dva miliony a možná taky tři miliony (lidí) a vyhostíme je, anebo je vsadíme do vězení. Ale deportujeme je z naší země, jsou tu nelegálně,“ prohlásil v pořadu „60 minut“, který bude dnes večer místního času (v pondělí po půlnoci středoevropského času) vysílat CBS.

Trump se podle agentury AFP vrátil k tvrdému postoji z předvolební kampaně a také potvrdil, že hodlá postavit zeď na hranicích s Mexikem, aby omezil nelegální migraci. Připustil sice, že místy by mohly být „ploty“, ale míní, že „zeď je vhodnější“.

Ivana Trumpová chce být americkou velvyslankyní v Česku. Navrhnu to exmanželovi, říká

Číst článek

„Jsem ve stavebnictví hodně dobrý,“ zažertoval realitní magnát, vlastnící síť hotelů a luxusních rezidencí.

Mexiko zeď nezaplatí, myslí si Gingrich

Trump v kampani sliboval postavit na hranici s Mexikem zeď a také sliboval, že přiměje Mexiko, aby tuto stavbu plně zaplatilo. Sliboval také vyhostit dva miliony „kriminálníků“, pobývajících v USA bez dokladů.

Bývalý šéf Sněmovny reprezentantů Newt Gingrich, o kterém se mluví jako o příštím ministru zahraničí, tento týden naznačil, že Trumpem slibovanou zeď nejspíše Mexiko nezaplatí. Jen potvrdil, že tento návrh byl v kampani „super“.

Trump se ujme úřadu v lednu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme