Babiš někdy ani neví, co říká, reagoval na prohlášení o ‚kšeftech‘ Váňa z ČSSD

Předseda koaličního hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš někdy ani neví, co říká, prohlásil Roman Váňa z ČSSD. Premiér a jeho stranický kolega Bohuslav Sobotka po výměně dvou ministrů totiž naznačil, že by z funkce rád odvolal i šéfa resortu dopravy Dana Ťoka za ANO. Babiš se ho ale zastal a řekl, že se ho sociální demokracie chce zbavit, aby na ministerstvu mohla "znovu dělat kšefty".

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Váňa

Roman Váňa | Foto: Jana Přinosilová

„Pan Babiš odvádí pozornost od problémů ministerstva dopravy,“ řekl ve vysílání Českého rozhlasu Plus Roman Váňa, předseda poslaneckého výboru pro bezpečnost a také člen politického grémia strany. „Říká spousty věcí a někdy, myslím si, ani neví, co přesně vlastně říká,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na změny ve vládě se ve vysílání Českého rozhlasu Plus ptala Romana Váni z ČSSD a Jana Volného z hnutí ANO Martina Spěváčková

„Já bych to prohlášení nebral úplně tak do detailu,“ uvedl už předtím ve stejném rozhovoru Jan Volný, místopředseda hnutí ANO a sněmovního rozpočtového výboru.

Premiér Sobotka dával v posledních dnech najevo, že s prací Dana Ťoka není spokojený. V rozhovoru pro Právo řekl, že kdyby měl tu možnost, uvažoval by o jeho výměně. Koaliční smlouva mu to ale u členů vlády za ANO nebo lidovce nedovoluje bez souhlasu partajních předsedů.

Pokud by k tomu skutečně došlo, nového šéfa resortu by znovu vybíralo hnutí ANO.

Sobotka už z funkce odvolal dva členy vlády ze své strany. Ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera nahradí poslanec Jan Chvojka. Šéfa resortu zdravotnictví Svatopluka Němečka zase ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík, oznámil v pátek.

Se změnami v neděli souhlasil prezident Miloš Zeman.

mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme